Economia

La piscifactoria Base Viva ha tancat la seva activitat

Ha deixat deu treballadors al carrer

Estava situada a Sant Pere Pescador i es dedicava a la producció d'alevins de llobarro

L'empresa va canviar de mans fa tres anys

La piscifactoria Base Viva de Sant Pere Pescador dedicada a la producció d'alevins de llobarro tanca la seva activitat i deixa deu persones al carrer. La granja de peixos fa 28 anys que es va obrir i fa tres anys que Carlos Santoro García de la Parra, propietari i administrador únic de Proyecnova SL, va comprar Base Viva SL i Ecologia Marina SL, situades a Vilanova i la Geltrú, on es feia l'engreix dels alevins produïts a Sant Pere Pescador.

L'empresa està situada a la platja del Cortal i era l'única d'aquestes característiques a Catalunya i una de les primeres en l'àmbit europeu a utilitzar la recirculació d'aigua per a la producció dels alevins, ja que disposava d'un Know How únic en aquesta activitat.

Proyecnova SL va presentar concurs voluntari de creditors el 20 de març i actualment Base Viva ja està tancada i l'empresa de Vilanova, segons asseguren els treballadors, en la qual havien treballat dotze persones, ara només en té dos i “manté una activitat mínima”.

Els treballadors asseguren que un dels motius del tancament de l'empresa és “la falta d'experiència de l'administrador”, que ha portat “a aquesta situació dues empreses molt reconegudes a tot l'Estat espanyol amb molts anys de treball al darrere”.

Els treballadors asseguren que l'empresa gironina va començar a tenir problemes de finançament ara fa dos anys i, en conseqüència, es van deixar de pagar nòmines, però també proveïdors, entre altres incompliments. També expliquen que els treballadors van aguantar sense cobrar molts mesos perquè el propietari els parlava de crèdits que havien d'arribar “però que en realitat no existien”.

Els treballadors comenten que la falta d'efectiu també va provocar que els peixos en cultiu s'acabessin morint perquè no se'ls podia alimentar per falta de pinso. També hi afegeixen que les dues empreses estan molt deteriorades perquè en tot aquest temps no hi ha hagut manteniment.

LA XIFRA

28
són els anys
que feia que la piscifactoria Base Viva de Sant Pere Pescador havia obert les portes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia