Economia

Oferta de Torraspapel per recol·locar treballadors

L'empresa proposa al comitè de Sarrià la recol·locació de dos terços de la plantilla en altres plantes del grup

La proposta serà presentada avui en assemblea als treballadors

Torraspapel proposa la recol·locació de dos terços de la plantilla de Sarrià de Ter en altres plantes de producció del grup, una de les quals està situada a Sant Joan Les Fonts. La resta, però, estan situades en poblacions de fora de Catalunya, com Saragossa, i, fins i tot, de l'Estat francès. Aquesta mesura afectaria més de vuitanta treballadors dels 132 que formen la plantilla actual.

L'oferta de l'empresa es va fer durant la primera reunió entre el comitè i la direcció des que es va presentar l'ERO d'acomiadaments a la planta de Sarrià. En aquesta reunió, celebrada ahir al matí, la direcció va entregar al comitè la documentació de l'ERO i va fer aquesta proposta, que ja s'intuïa en les trobades anteriors, de la qual avui s'informarà a les assemblees previstes amb els treballadors, juntament amb altres informacions que no han transcendit, segons va informar l'ACN.

El procés per negociar l'ERO està previst que duri un mes i, a banda de les recol·locacions, es preveu que es negociïn també indemnitzacions i, potser, prejubilacions, tot i que el gruix de la plantilla té entre 40 i 50 anys,

En un comunicat, l'empresa va insistir, un cop més, que “confia poder arribar a un acord amb la representació legal dels treballadors en les properes setmanes i trobar la solució més adequada per als 132 empleats que treballen a la planta, propiciant les recol·locacions dins el grup”. En el mateix comunicat es va recordar que l'empresa acumula pèrdues de 98 milions d'euros.

Torraspapel pertany al grup Lecta. A Catalunya, té la fàbrica a Sant Joan les Fonts, on hi treballen 280 persones, i també disposa d'oficines a Barcelona. A la resta de l'Estat, Torraspapel té plantes de producció a Saragossa, Motril (Granada) i Almazán (Sòria). També té una planta al nord de l'Estat francès. En total, Torraspapel té 1.797 treballadors.

Mentre que des de l'empesa s'insisteix que la fàbrica de Sarrià no és viable, tant els treballadors com el consistori coincideixen a reclamar un pla de viabilitat per a la planta i demanen a la Generalitat que hi intervingui.

LA FRASE

L'empresa confia a arribar a un acord (...) i a trobar la solució més adequada (...) propiciant les recol·locacions
Torraspapel

LA XIFRA

132
treballadors
formen la plantilla. L'empresa proposa recol·locar-ne dos terços, és a dir, més de vuitanta.

LA DATA

30.04.14
L'empresa
fa pública la seva intenció de tancar la planta de Sarrià perquè considera que no és viable.

Nou suport del ple de Sarrià als treballadors

El ple de Sarrià de Ter va aprovar dimarts una moció de suport als treballadors de la fàbrica, amenaçats per un ERO d'extinció. En la moció, a la qual van donar suport tots els grups (ERC, PSC i CiU), es dóna suport també a la proposta de continuïtat que va fer el comitè d'empresa a fi de fer viable la planta de Sarrià. Tots els grups van mostrar el convenciment que la planta “té futur” i que, per tant, s'han de poder assegurar i mantenir els llocs de treball. El ple va interpel·lar a la direcció del grup perquè considerin seriosament el pla de viabilitat, i va renovar la crida a la Generalitat perquè exerceixi de mediador entre les parts. Ja sigui sota el paraigua del mateix grup empresarial o a través d'altres grups inversors. Els regidors van reiterar que el tancament suposa “una greu amenaça” per a l'economia sarrianenca. Els grups polítics presents al consistori de Sarrià va expressar també la seva unitat d'acció en la qüestió.

j.nadaL



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia