Disset cellers mostraran els seus vins a la fira que s'organitza en el marc de la Festa de la Verema

Un any més i ja és el 39è con­se­cu­tiu que a l'Espluga de Fran­colí es torna a donar el tret de sor­tida a la tem­po­rada de la verema amb la festa que arriba a la 39a edició. Tot i que els actes prin­ci­pals es con­cen­tren aquest cap de set­mana, ja fa dies que s'estan fent jor­na­des sobre la qua­li­tat del raïm o tas­tos de vins. Ahir es van lliu­rar els pre­mis del con­curs de vins i aquesta tarda, a les set, obrirà por­tes la fira que aquest any reu­neix dis­set cellers i petits pro­duc­tors que hi mos­tren i hi venen els vins i caves. A banda dels cellers hi ha vuit estands de res­tau­rants i empre­ses d'embo­tits i de pa i pas­tes. Aquest any es ven­dran tiquets degus­tació per sis euros, amb la copa inclosa, que per­me­tran fer dotze degus­ta­ci­ons.

La mos­tra de vins de la DO Conca de Bar­berà estarà oberta fins a les dotze de la nit. Després de la inau­gu­ració es farà la pri­mera piada i l'obtenció del pri­mer most de la collita. La fira es man­tindrà oberta l'endemà, en una jor­nada en què s'han orga­nit­zat tallers infan­tils rela­ci­o­nats amb el món del vi,

La festa coin­ci­deix amb l'inici de la tem­po­rada de la verema a la comarca. Aquest any, les tem­pe­ra­tu­res altes de l'agost han fet acce­le­rar el procés de madu­ració del raïm, fet que ha aga­fat de sor­presa molts pro­duc­tors, que han hagut de córrer per evi­tar que el raïm agafi massa grau o se'ls podreixi al cep. Arriba també en un moment en què els page­sos han sor­tit al car­rer per exi­gir preus jus­tos del raïm i del vi que pro­du­ei­xen. Dema­nen a les admi­nis­tra­ci­ons mesu­res per com­ba­tre la situ­ació de crisi que viu el sec­tor i per evi­tar que els page­sos hagin de ven­dre el raïm a un preu infe­rior al de tem­po­ra­des ante­ri­ors, en una de les millors colli­tes dels últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.