El Govern autoritza un préstec de 7 MEUR a la cooperativa agrícola Copalme

El Govern va autoritzar dimarts l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a concedir un préstec de 7 milions d'euros a la cooperativa Copalme, situada al municipi d'Almenar (Segrià), que actualment es troba en procés concursal. L'objectiu d'aquesta operació és que la cooperativa pugui signar un conveni amb els seus creditors per a cobrir al voltant del 50% del deute que té amb els seus creditors ordinaris, una part important dels quals són estalviadors de la seva secció de crèdit.

Gràcies a aquest préstec aprovat pel Govern, els estalviadors podran recuperar part dels diners que tenien dipositats en la secció de crèdit de Copalme i que es trobaven immobilitzats, després que la cooperativa iniciés un procés concursal l'any 2008.

L'atorgament d'aquest préstec, que es concedirà a un termini de deu anys, queda condicionat a l'aprovació del conveni de creditors de la Cooperativa. Copalme haurà de fer front a aquest préstec amb les rendes derivades del contracte de lloguer de la seva planta productiva a la cooperativa Cotècnica de Bellpuig per un termini de deu anys, i aportarà com garantia la pròpia planta productiva i altres finques propietat de la cooperativa d'Almenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.