Economia

El port de Palamós voreja el rècord de creueristes i el de Roses dobla les escales

El volum de passatgers als ports de la Costa Brava creix un 38% respecte al 2013

La darrera escala del ‘Seabourn Sojourn' clou la temporada a Palamós

L'escala del Seabourn Sojourn va tancar ahir la temporada creuerística al port de Palamós, amb un total de 38.616 passatgers i 36 escales des del mes d'abril, un 29% d'increment de passatgers respecte al 2013 i molt a prop del rècord de 38.770 passatgers que es va registrar l'any 2011. Per la seva banda, el port de Roses ja va tancar a l'octubre una gran temporada amb 10 escales de creuer i 3.700 passatgers, doblant el nombre d'escales i gairebé multiplicant per quatre el nombre de turistes de l'any passat.

En conjunt, doncs, les dues destinacions de Ports de la Generalitat a la Costa Brava han millorat en un 38% la xifra de passatgers del 2013, amb un impacte econòmic que des de la Generalitat xifren en uns 3 milions d'euros. Pel que fa al perfil dels turistes de creuer a Palamós, Ports destaca que gairebé la meitat han estat britànics (49%), seguits dels francesos (32%), nord-americans (9%) i irlandesos, australians, belgues i canadencs, en percentatges molt menors.

Quant a les visites realitzades pels creueristes, gairebé un terç dels passatgers han fet excursions i la resta han optat per quedar-se a la destinació. Les excursions més escollides han estat a Girona; Figueres i Púbol; Tossa i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i la Bisbal, Castelló d'Empúries, Platja d'Aro, Begur i Barcelona.

El 2014 el port de Palamós ha rebut per primer cop l'escala dels creuers Zenith, MSC Sinfonia i Star Flyer. Així mateix, la companyia de luxe Paul Gauguin Cruises també hi ha tingut presència amb el vaixell Tere Moana.

LES XIFRES

38.616
passatgers
han passat aquesta temporada pel port de Palamós, prop del rècord de 38.770 establert l'any 2011
38%
d'increment
del nombre de creueristes hi ha hagut en les dues destinacions de la Costa Brava respecte a l'any passat

El port ebrenc de Sant Carles rep 500 turistes

A les Terres de l'Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita, que s'ha sumat aquest estiu a l'activitat creuerística que Ports de la Generalitat va encetar a Palamós i Roses, ha clos la temporada amb quatre escales de creuer i mig miler de passatgers. A més de la marca turística Costa Brava Cruise Ports, que es fa servir en fires i mercats internacionals, la Generalitat ha creat la nova denominació Delta Ebre Port per al rapitenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia