Economia

Gas Natural destina a les inversions al Principat la xifra rècord de 99 milions

La distribuïdora preveu per aquest any 87 milions per a l'expansió i la resta per a l'explotació de la xarxa

La companyia vol arribar a 28 poblacions més

Gas Natural Distribució, filial de Gas Natural Fenova, invertirà enguany a Catalunya 99 milions d'euros, la xifra més alta pressupostada fins ara en un exercici al Principat i que suposa un increment del 26% respecte a la realitzada el 2014, segons va anunciar ahir Avelino Arduengo, director de la zona est de la companyia.

De la inversió prevista, 87 milions es destinaran a l'expansió de la xarxa de distribució de gas a Catalunya, per fer-la arribar a 28 municipis més –25,9 milions– i a augmentar el nombre de punts de subministrament a poblacions que ja tenen aquest servei. I els 12 milions restants es destinaran a manteniment i explotació de la xarxa. Arduengo va recordar que si bé la reforma del règim retributiu de la distribució de gas, aprovada pel govern espanyol el juliol del 2014, incentiva l'arribada a més municipis, aquest any la companyia fa una aposta important al país, on invertirà per sobre de la mitjana de l'Estat, tot i ser el territori amb més subministrament. Arduengo va assegurar que l'esforç d'inversió per donar servei a més municipis, que sempre ha format part de l'estratègia del grup, serà una prioritat encara més alta des d'ara fins al 2017.

Creixement del consum

Tot i que l'índex de penetració del gas a Catalunya és del 56%, davant del 28% del conjunt de l'Estat, Gas Natural preveu incrementar en 50.626 els punts de subministrament de gas al país, un 2,3% més que el 2014, quan hi havia 2.173.927 punts. També augmentarà en 331 quilòmetres la xarxa, i aquest any arribarà a un total de 17.508 quilòmetres.

Després d'una davallada del gas convencional del 9,96% l'any passat, a causa d'un clima suau, Arduengo preveu per aquest any un increment del consum de gas convencional del 7%, sense tenir en compte el que es destina a generació elèctrica, gràcies a l'increment del 20% del consum domèstic i comercial i del 7% en el sector industrial. A l'Estat, on és present a deu comunitats i dóna servei a més de 5,2 milions de clients, la companyia té previst invertir 401 milions en l'expansió i ampliació de la seva xarxa.

414 municipis en acabar l'any

Gas Natural, que va tancar el 2014 amb 386 poblacions catalanes amb servei de gas, preveu incrementar aquest nombre fins a 414 municipis en acabar el 2015. Les poblacions on està previst que la companyia faci arribar el subministrament aquest any són: Cabrera d'Anoia, Calldetenes, Castellví de Rosanes, Fogars de la Selva, Guardiola de Berguedà, Prats de Lluçanès, Sant Climent de Llobregat, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Llorenç Savall, Vallgorguina, Gualba, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Cadaqués, Roses, Vilamalla, Darnius, l'Armentera, Aitona, Arbeca, Esterri d'Àneu, Seròs, Vilanova de la Barca, Almoster, Caseres, Horta de Sant Joan, Santa Oliva i Sarral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia