Economia

Bellsolà invertirà deu milions en un magatzem automatitzat

La firma gironina va tancar l'any facturant 49,3 milions d'euros i produint més de 41.000 tones de masses de pa i brioixeria congelades

L'empresa dóna feina a 300 persones

L'empresa Bellsolà, que fabrica masses de pa i brioixeria congelades, invertirà deu milions d'euros per aixecar un magatzem totalment automatitzat a Aiguaviva. El director general, Bosco Fonts, va explicar ahir a l'Agència Catalana de Notícies que el nou centre logístic es preveu engegar a finals d'any, “tindrà capacitat per a 9.000 palets i multiplicarà per cinc la superfície d'emmagatzematge actual” de la planta. Aquesta inversió se suma a una altra, també de deu milions d'euros, que el fabricant gironí ja va dur a terme l'any passat i que es va centrar en una nova línia de producció per al pa rústic. Bellsolà, que està 100% en mans del hòlding inversor Landon, va facturar 49,3 milions d'euros el 2014 i va produir 41.400 tones de masses de pa i brioixeria congelades, i ocupa així el quart lloc en el rànquing estatal del sector (darrere d'Europastry, Berlys i Panstar).

La planta de Bellsolà ocupa uns 20.000 metres quadrats al polígon d'Aiguaviva i dóna feina a 300 persones.

La inversió que va fer l'any passat el grup Landon va servir per renovar tota la línia de fabricació de pa rústic, perquè, segons va concretar el director general de l'empresa, “estaven estancats en capacitat de producció”. La nova maquinària es va engegar al mes d'agost i va permetre gairebé triplicar la producció d'aquestes masses, un producte en alça que representa el 15% de la producció total de Bellsolà.

Aquest 2015 el hòlding Landon invertirà deu milions més a Bellsolà, que permetran tirar endavant un projecte que feia anys que estava pendent: la construcció d'un nou centre logístic. Aquest magatzem, totalment automatitzat, s'aixecarà a tocar de la planta actual. Es preveu que les obres, que començaran en breu, s'acabin al novembre.

El magatzem refrigerat tindrà una altura de 23 metres, dels quals 9 seran subterranis (perquè la proximitat a l'aeroport de Girona hi obliga). “Tot el sistema estarà absolutament robotitzat, de manera que tot allò que hi entri i en surti es controlarà per ordinador”, explica Bosco Fonts. Tindrà una capacitat de 9.000 palets, cosa que multiplicarà per cinc l'actual (que és de 1.800).

L'any passat Bellsolà va facturar 49,3 milions d'euros, una xifra que en els darrers cinc anys, i en plena crisi, ha crescut fins a un 40%. El director general subratlla que, tot i que en els últims exercicis s'arrossegaven pèrdues, el 2014 es va tancar “amb equilibri” i que, a partir d'ara, amb la nova línia i el centre logístic, “els números seran molt millors”.

El director general indica que el pla estratègic de Bellsolà inclou noves inversions en anys vinents, que es poden traduir en augments de plantilla.

LA XIFRA

9.000
palets
serà la capacitat del nou magatzem, que multiplicarà per cinc la superfície d'emmagatzematge total.

Les baguets, el producte estel·lar

Les masses de pa i brioixeria congelades que surten de l'empresa Bellsolà es venen actualment a supermercats, botigues, hotels, restaurants o escoles. L'empresa gironina exporta un 5% de la seva producció, un percentatge que vol incrementar en pròxims exercicis. “Centrarem el nostre creixement en els lineals dels supermercats i en mercats exteriors”, precisa el director general, Bosco Fonts.

Entre els productes estel·lars de l'empresa gironina Bellsolà hi ha les baguets. Abans de congelar-se, la massa té un procés de fermentació que dura quatre hores.

“Avui dia, tot allò que fem és congelat; vam tancar la producció de pa del dia i també ens hem anat desprenent de tota la xarxa de botigues”, indica Fonts. Bellsolà en tenia més d'una vintena de pròpies, que ha anat venent (tot i que, en alguns casos, n'ha franquiciat la marca).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.