Economia

Puig reforça el missatge de la recuperació tot i la crisi

El conseller va inaugurar ahir la 33a Fira de Primavera de Campllong, que aspira a superar els 30.000 visitants

Més de 150 expositors fan de la mostra un gran aparador artesà i ramader

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, opina que és hora de dir “clar i amb contundència” que la recuperació econòmica “està arribant” a Catalunya, tot i admetre que la crisi encara fa estralls entre els ciutadans i que el govern haurà de dedicar esforços a dinamitzar l'economia, recuperar la confiança ciutadana i ajudar les persones amb més dificultats. “Cal que la gent es cregui que ens en estem sortint i que la recuperació es sòlida”, va insistir el conseller durant la inauguració de la 33a Fira de Primavera de Campllong, una de les més destacades del Gironès i que espera superar els 30.000 visitants de l'any passat.

Puig va subratllar que és necessari que el govern expliqui que la recuperació econòmica “està arribant” a Catalunya, i va remarcar que, per millorar la situació, es dedicaran “tots els esforços necessaris” perquè la població pugui recuperar la confiança en el teixit econòmic català. “Això ajudarà a multiplicar la velocitat de la recuperació, que és sòlida, tot i que cal ajudar també la gent que continua buscant feina i pateix més dificultats”, va admetre.

El responsable d'Empresa i Ocupació de la Generalitat va destacar, per avalar el seu optimisme, que Catalunya lidera les exportacions, superant la mitjana de l'Estat o d'altres regions d'Europa, i és un dels territoris capdavanters en captació d'inversions estrangeres. “Estem desbordant en l'àmbit del turisme, en la recuperació de la indústria i la creació de feina, i en els propers mesos s'acabarà consolidant”, va vaticinar. Segons Puig, Catalunya és una de les economies “més emergents i amb més capacitat de recuperació” de tot el sud d'Europa, uns elements que han d'ajudar a “suturar” la greu fractura social que ha generat el canvi de model econòmic al territori.

La Fira de Primavera de Campllong seria, en aquest sentit, una “magnífica expressió” de voluntat de superació, activitat econòmica, diversitat i intercanvi espiritual i emocional de la zona, va dir Puig. “Cal destacar que un dels pobles més petits de la comarca és capaç de fer una de les fires ramaderes i agrícoles més grans de tot el Gironès”, va afegir. La mostra té més de 150 expositors, entre comerciants i artesans, i és una de les més antigues de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia