Celebren la 12a edició del Concurs del Barista
Cafès Cornellà dedica l'esdeveniment gastronòmic als futurs professionals de l'hostaleria
Un exalumne de l'Escola d'Hostaleria de Girona, guanyador
El Concurs del Barista de Cafès Cornellà, el primer que es va organitzar a l'Estat espanyol, va arribar ahir a la 12a edició fent una aposta per als futurs professionals de l'hostaleria. L'esdeveniment gastronòmic té l'objectiu de promoure el bon cafè portat a la tassa, a través del mètode Espresso i del foment del barista (el professional especialista en l'extracció de l'aroma del cafè, amb un control permanent de tots els factors que intervenen en la seva preparació). Així, el públic assistent ahir al centre cultural la Sitja de Fornells estava format majoritàriament per alumnes de les escoles d'hostaleria de Vilamalla, Lloret de Mar i l'Alt Empordà; l'Escola de Ceràmica de la Bisbal i la Fundació Oscobe. Cinc baristes seleccionats van competir pel títol, que finalment es va endur Pau Sala, exalumne de l'escola d'hostaleria de Girona. Sala i Grau Quintana, alumne de l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla aspiraran ara al campionat nacional de Catalunya.
“Ens va semblar que aquest any s'havia de posar el focus en el procés de formació i de la formació professional en particular”, va explicar Pere Cornellà, director general d'aquesta empresa familiar que, precisament, també compta amb un departament de formació i que avui dia comptabilitza més de 6.800 cursos.