Empreses

La cadena Hostel One obrirà tres nous albergs a Rio de Janeiro, Munic i Budapest

L'establiment brasiler s'estrenarà abans d'un mes i els dos europeus trigaran entre sis mesos i un any. S'hi destinaran 800.000 euros

La cadena és a Barcelona, Madrid, Sevilla i Praga. i ha rebut distincions internacionals

La cadena d'albergs Hostel One prepara l'obertura de tres nous establiments a Rio de Janeiro, Munic i Budapest, que se sumaran als set que actualment té a Barcelona (3), Madrid, Sevilla i Praga (2). La inversió prevista és d'uns 800.000 euros. El projecte que està més avançat és el de la ciutat brasilera, que obrirà les seves portes abans d'un mes i es convertirà en el primer establiment fora d'Europa de la cadena. “No estava previst dins de la meva estratègia de creixement obrir al Brasil, però un col·laborador meu és d'aquest país, ha sorgit l'oportunitat i ens hem llançat”, explica Toni Subías propietari i director general de Hostel One.

Més lògica tenen les obertures de Budapest i Munic, que hauran d'esperar entre sis mesos i un any. Segons explica Subías, els clients d'aquest tipus d'establiments acostumen a fer itineraris i al centre d'Europa un dels més populars inclou les ciutats de Praga, Viena, Budapest i Munic. De la mateixa manera que a l'Estat espanyol part dels joves que estan en ruta visiten Barcelona, Madrid i Sevilla. Concentrar les obertures seguint la lògica dels turistes permet facturar més nits d'hotel gràcies a la fidelització dels clients, que quan es mouen de ciutat busquen els establiments de la cadena catalana.

El responsable de Hostel One explica que han apostat per un producte que fomenta la interacció dels usuaris, que a vegades viatgen sols. Així, per exemple, diàriament s'organitzen sortides durant el dia a indrets turístics de les ciutats i durant la nit, als llocs d'interès per viure el lleure nocturn. També hi ha petites demostracions de cuina local a l'hora de sopar. El fet, és que els albergs de la cadena han aconseguit durant diversos anys reconeixements del portal de referència Hostelworld gràcies als comentaris de les persones que s'hi han allotjat. Aquest any s'ha convertit en la segona millor cadena d'albergs del món.

Toni Subías va obrir el primer establiment al barri de Sants de la capital catalana fa deu anys. En aquell moment, a Barcelona només hi havia 2.000 places d'aquesta modalitat d'allotjament. Ara en té unes 6.000 després d'un creixement espectacular els darrers tres anys. Això ha fet caure la rendibilitat entre un 30% i un 40%, sobretot durant la temporada d'hivern, quan és més difícil mantenir els nivells d'ocupació.

Aquest és un dels motius que van portar Toni Subías a, després de les diferents obertures a Espanya -a les quals cal afegir un alberg que es va obrir a Granada es va haver de tancar quan Ryanair va decidir deixar d'operar a la ciutat andalusa-, començar l'aventura exterior. Praga va ser l'escollida perquè tot i ser una de les grans capitals europees del turisme, la inversió necessària no era tan elevada com a Londres o París. Actualment els dos albergs de la capital txeca suposen prop del 40% de les places totals de la cadena (400 llits), en canvi, representa el 60% de la facturació total de Hostel One. Ara, el propietari de la cadena vol replicar aquest èxit amb les incorporacions de Munic i Budapest.

En acabar empresarials, Toni Subías va muntar un negoci d'habitacions per a estudiants a Girona. Va tenir èxit i es va vendre el negoci. Aleshores va comprar un solar a Sants i va construir el primer alberg. L'immoble d'aquest i el del Paral·lel són els únics en propietat.
Facturació
2,1 M€
Treballadors
40
Any de fundació
2005
Perfil de clients

Molts americans i australians

L'usuari d'alberg és un públic sobretot jove, el 80% sol tenir entre 18 i 28 anys. La nacionalitat varia molt en funció de l'època de l'any. Aquests dies d'estiu les habitacions estan plenes amb joves dels Estats Units i Austràlia, que abans d'incorporar-se al món laboral opten per dedicar un any a voltar pel món. Però també hi ha molts francesos. A l'hivern prenen el relleu els asiàtics i llatinoamericans. També hi ha europeus que fan escapades de cap de setmana. Els espanyols s'hi han incorporat més recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.