Economia

Llum verd per fer un celler nou a Gandesa

Urbanisme dóna via lliure a fer la nova infraestructura vinícola a la zona del Coll del Moro

La comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha aprovat definitivament aquest estiu el projecte per construir, a Gandesa, un celler d'elaboració, embotellat i criança de vins.

L'equipament tindrà una capacitat per produir un milió de quilos de raïm per fer de vi anuals i l'impulsa l'empresa Exportiberia Trading. La instal·lació tindrà 4.102 metres quadrats, repartits en soterrani, planta baixa i primer pis, i se situarà a l'extrem oest del terme municipal gandesà, al sud de la carretera N-420, a la zona del Coll del Moro, propera al poblat ibèric i al mirador de la Batalla de l'Ebre. Amb la futura posada en marxa d'aquest celler es continua refermant l'actiu vinícola de la comarca.

Segons recollia l'agència ACN, el projecte preveu la construcció d'un soterrani, planta baixa i primer pis, que faran un total de 4.102 m² de superfície construïda. El soterrani es destinarà a sala de bótes, embotelladora, magatzem, producte acabat i comunicacions. La planta baixa es destinarà a l'elaboració, l'envelliment, tastos i serveis. Finalment, en el primer pis també hi haurà part dels processos d'elaboració, administració i comunicacions.

Pel que fa a la tipologia que tindran aquestes construccions, es repartiran en un volum principal de forma rectangular, encastat en el terreny, d'uns 76 metres de llarg, 17 metres d'ample i 7 d'altura, i un segon volum trapezoïdal semisubterrani. La coberta del volum principal serà inclinada, mentre que la del volum semisubterrani serà plana i enjardinada. Pel que fa a l'accés al celler, el projecte preveu habilitar un vial que connectarà directament amb l'antiga traça de la carretera N-420. L'àmbit on s'ha aprovat la construcció del nou celler té una superfície de 14,68 hectàrees de sòl no urbanitzable i ara per ara hi ha terrenys agrícoles la major part dels quals estan en desús. La topografia és abancalada ascendent.

LA XIFRA

4.102 m²
és la capacitat que tindrà el nou celler, on es podran processar fins a un milió de quilos de raïm per fer vi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia