Economia

Unió de Pagesos crea el premi Felip Domènech

Unió de Pagesos ha creat el premi nacional Felip Domènech Costafreda, en homenatge a aquest sindicalista agrari i activista cultural, per tal de reconèixer la trajectòria de persones que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura del cooperativisme, del país i de les llibertats. El consell nacional del sindicat va acordar per unanimitat la creació del premi, a proposta del consell comarcal del Segrià.

El premi serà atorgat cada dos anys. Les candidatures han de ser de persones compromeses amb la defensa de la pagesia de Catalunya i poden ser presentades per entitats del món agrari de Catalunya o els membres del jurat del premi. Les propostes es poden presentar, en aquesta primera convocatòria, fins al 30 de juny del 2016, a qualsevol oficina d'Unió de Pagesos de Catalunya. El lliurament del premi, que consistirà en una figura o una placa, tindrà lloc el 16 d'octubre.

Felip Domènech, destacat i històric sindicalista agrari i activista del món cooperatiu i cultural, a més de músic, cantant i col·laborador de la revista La Femosa, entre moltes altres activitats, va destacar per la seva lluita per una seguretat social agrària justa, i, com a responsable de l'aigua d'Unió de Pagesos, per defensar un model que permetés a la majoria de la pagesia poder regar, i poder fer-ho a un preu assumible. Nascut a Artesa de Lleida, va morir el 8 de setembre del 2013. Va ser membre de la comissió permanent nacional d'Unió de Pagesos i va exercir les funcions com a responsable de seguretat social i aigua fins a l'últim moment. Havia estat, també, coordinador comarcal del Segrià i delegat al consell nacional d'Unió de Pagesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia