Economia

Cafès Cornellà presenta les noves càpsules per a Nespresso

La torrefactora gironina i l'empresa Frigorífics del Moral mostren les seves novetats en la jornada professional a Fornells de la Selva en què té lloc el concurs ‘El millor barista de l'any'

Les empreses gironines Cafès Cornellà i Frigorífics del Moral van presentar ahir les seves últimes novetats a un miler de persones, dins la jornada i fira professional que van organitzar conjuntament a Fornells de la Selva. En el mateix marc, i a banda de les ponències i l'entrega de premis, es va celebrar també el tretzè concurs El millor barista de l'any de Cafès Cornellà.

La torrefactora gironina va portar a la fira les noves càpsules de cafè compatibles amb les cafeteres Nespresso, que Cafès Cornellà fa un mes ha començat a llançar al mercat de les grans superfícies i supermercats. Segons el director general de Cafès Cornellà, Pere Cornellà, ha estat un procés “llarg” i “delicat” que ha suposat un repte tecnològic per a l'empresa de Fornells, que ha hagut d'ampliar les instal·lacions per produir el nou producte, que espera que sigui “una bona alternativa al que hi ha ara al mercat” El producte s'ha tret en quatre versions: Lungo intenso, Ristretto, Espresso i Decaffeinato, en un sistema de càpsula tancada, individual i sense la necessitat de bosses protectores que es presenta en capses de deu unitats. Cafès Cornellà té
una facturació de més de 6 milions d'euros, un 12% de la qual prové de l'exportació.

En el cas de Frigorífics del Moral, l'empresa va presentar una nova gamma de productes refrigerats, en una aposta de la distribuïdora cap a més valor i qualitat per cobrir el nivell de satisfacció del client, cada vegada més exigent. D'aquesta manera, Frigorífics del Moral, que aquest any celebra el 30è aniversari i que l'any passat va facturar 11 milions, incorpora al seu catàleg marques com ara Campofrío, El Pastor, Granarolo i President.

LA FRASE

El fet d'encapsular cafè mòlt en una càpsula de cinc grams és un repte tecnològic
Pere Cornellà
director general de Cafès Cornellà

LA XIFRA

30
anys
celebra aquest any l'empresa familiar Frigorífics del Moral, que acaba d'incorporar productes refrigerats.

13a edició del concurs de baristes

El concurs de baristes és l'aposta de Cafès Cornellà per incrementar el nivell professional i la formació. “Podem tenir molt bons productes i establiments, però si el servei no està vinculat al compromís, no va”, afirmava ahir Pere Cornellà en referència a aquest concurs, que aquest any ha arribat a la tretzena edició. El barista guanyador aquest any va ser Xavi Ruiz, de la cafeteria Sbt, de Cerdanyola del Vallès, seguit de Jennifer Quílez, de l'establiment El Pas d'Olot. La resta de finalistes, per ordre de classificació, van ser Liliana Beltrán, alumna de l'escola d'hostaleria de Girona; Eva Puigdomènech, també alumna de l'escola d'hostaleria de Girona, i Pere Planells, alumne de l'IES Oliver Gran de Figueres.

El millor barista de l'any va ser el primer concurs en aquest àmbit que es va organitzar a l'Estat espanyol i representa una oportunitat de promoció professional per als participants, que competeixen pel títol amb quatre preparacions: cafè espresso, caputxino i beguda d'especialitat, amb base de cafè i sense alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia