Economia

Els hotels de la Costa Brava Centre, al 96% per Sant Joan

El perfil del turista és familiar procedent principalment de Barcelona i de l'àrea metropolitana i també de francesos

L'ocupació als establiments de turisme rural arriba al 90 per cent

Els hotels gironins preveuen una ocupació del 89% de mitjana a les zones del litoral gironí pel pont de Sant Joan, però és a la Costa Brava Centre on es calcula que es fregarà la plena ocupació amb una previsió del 96%. Si es compleixen aquestes previsions, aquest pont tindria una “ocupació igual o més alta que les que acostuma a haver-hi per aquestes dates”, ja que la festivitat “cau en un pont”. Segons assegura la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, que ha donat a conèixer les previsions d'ocupació per aquestes dates basant-se en la informació recollida a través dels seus agremiats, “el 56% dels enquestats diuen que és semblant a l'any passat, i un 42% que diuen que serà més elevada”.

A l'Alt Empordà, l'ocupació arribarà al 87 per cent. A Girona ciutat i rodalies es preveu que sigui del 89 per cent, mentre que a les zones d'interior com ara la Selva i la Garrotxa, del 70 i el 62,5 per cent, respectivament. A les zones de muntanya, l'ocupació se situarà en un 88 per cent a la Cerdanya i en un 67,5 per cent al Ripollès. Aquesta última comarca albergarà durant aquestes dates el festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses i, per tant, allotjarà visitants i personal tècnic del certamen.

Pel que fa a la comarca de la Cerdanya, a més, hi ha previst un campus de futbol que portarà turisme familiar a la zona.

Turista català

El perfil del turista que s'allotja a la demarcació aquest pont de Sant Joan és familiar català, i principalment és resident a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana. Pel que fa al turisme estranger, la nacionalitat més destacada seran els francesos. En general, avui és el dia de major ocupació i la mitjana d'estades és de dos dies.

La federació d'hostaleria està formada per onze associacions que tenen com a associats hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa i cases de turisme rural, entre d'altres.

Cases rurals al 90%

L'ocupació als establiments de turisme rural per a la revetlla de Sant Joan està al voltant del 90 per cent, un percentatge “notablement superior al de l'any passat”.

En la majoria de casos, les estades seran de tres dies, malgrat que en alguns casos l'estada és superior “per la presència de públic estranger –francès, alemany i holandès–. Igual que passa amb els hotels, les reserves a les cases de turisme rural són de públic familiar i de proximitat –Barcelona i rodalies–, segons dades facilitades per l'Associació de Turisme Rural de Girona, que ha elaborat a partir de l'estadística realitzada entre els seus associats.

Amb vista als mesos de juliol i agost, l'associació preveu que a les zones costaneres, especialment l'Alt i Baix Empordà, ara ja tenen uns índexs de reserves “lleugerament més elevats que altres anys –al 70% al juliol i el 80%, a l'agost–. Les comarques d'interior i muntanya es mantenen en percentatges entre el 60 i 80%.

El públic nacional és el majoritari per al turisme rural de les comarques gironines. Es percep una disminució del nombre de nits en les reserves de la primera quinzena de juliol, sent majoritàriament de cap de setmana. Seguint la tendència del 2015, sembla que es percep una recuperació del mercat intern, fet que ha permès consolidar l'increment de reserves en temporada d'estiu. Per aquells establiments que mantenen bons nivells d'ocupació, continuen sent importants les reserves de públics estrangers, especialment de França i Benelux. L'associació constata que el mes d'agost es preveu acabar amb plena ocupació, gràcies a les reserves d'última hora, tendència iniciada fa uns anys i que continua vigent.

LA FRASE

L'agost preveiem acabar amb plena ocupació gràcies a les reserves d'última hora
Ramon Corominas
President de l'Associació Turisme Rural Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia