Economia

Els càmpings inverteixen 17 milions en millores, a Girona

La inversió en nous serveis i modernització d'instal·lacions creix un 16% respecte a la temporada 2015

El sector és un dels que creen més ocupació a l'estiu, amb uns 6.500 treballadors

Els càmpings de les comarques gironines han invertit aquest any uns 17 milions d'euros en nous equipaments, serveis renovats i millores a les instal·lacions, i han apostat així “per l'excel·lència i mantenir el lideratge en qualitat”. La inversió és un 16% més gran que la que es va fer l'any passat –uns 14,5 milions d'euros–. “Els càmpings han invertit en els darrers tres anys 45,5 milions d'euros i s'han consolidat com a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera”, va explicar el president de l'associació gironina, Miquel Gotanegra.

El sector és un dels que creen més ocupació a l'estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s'ha incrementat els darrers anys, segons dades de l'Associació de Càmpings de Girona.

Més serveis que mai

Un any més, als càmpings, s'hi han instal·lat bungalous nous i s'han renovat els existents; s'han construït nous equipaments lúdics, s'han millorat els espais comuns, s'ha renovat la maquinària i s'ha millorat la connexió a internet, entre altres actuacions. Exemples d'algunes de les inversions són les que s'han dut a terme al càmping El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, amb 52 tendes glamping (38 de dues habitacions i 14 de tres habitacions), a més de 33 nous bungalous; al càmping Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols, s'han instal·lat nous bungalous de disseny contemporani i acabats de luxe; al Bella Terra, de Blanes, s'hi han construït noves piscines i a La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, un spa i unes pistes de pàdel.

A Las Dunas, de Sant Pere Pescador, s'ha fet un nou espai d'habitatges mòbils; a Cala Gogo, de Calonge, s'han instal·lat tobogans, s'ha ampliat la zona de platja a les piscines i s'hi han instal·lat nous habitatges mòbils i bungalous; a Cala Llevadó, de Tossa de Mar, han instal·lat 15 bungalous ecològics i, a més, han fet millores energètiques, i al Treumal, de Platja d'Aro, s'han incorporat 34 nous habitatges mòbils. També l'Eurocàmping, de Sant Antoni de Calonge, ha fet inversions ja que hi han instal·lat diversos Xalets Confort Plus per ampliar l'oferta d'aquest tipus d'allotjament, que s'ha complementat amb una piscina privada; al Valldaro, de Platja d'Aro, s'ha inaugurat un nou complex de piscines amb jocs aquàtics i espai lúdic i s'ha reformat el bar restaurant, i al càmping Aquarius, de Sant Pere Pescador, s'hi ha fet una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics, entre altres actuacions.

Gotanegra destaca el gran esforç que fan els càmpings de les comarques de Girona per invertir constantment per continuar sent una oferta turística de referència. “Es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings disposin d'una oferta excel·lent per seduir cada any el visitant”, remarca.

Al capdavant a Europa

La gran qualitat dels càmpings gironins els permet continuar sent capdavanters a Europa i rebre cada any un gran nombre de premis. Nou càmpings gironins s'han situat entre els millors d'Europa després de ser distingits a Stuttgart (Alemanya) amb el prestigiós premi Best Camping 2016 que atorguen les associacions d'automobilistes ADAC (la que té més socis d'Alemanya, amb més de 19 milions) i ANWB (amb més de quatre milions de famílies associades).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.