Economia

Serret defensa el “model de confiança” cooperativista

La titular d'Agricultura inaugura les oficines de la secció de crèdit de Celler Cooperatiu de Vila-rodona i les posa d'exemple

Defensa el model d'agrobotigues de proximitat a Bràfim

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va fer ahir un recorregut intensiu per cooperatives i cellers de l'Alt Camp. Durant la inauguració de les noves oficines de la secció de crèdit del Celler Cooperatiu de Vila-rodona va aprofitar per destacar que, amb la immediata tramitació de la llei reguladora, es garantirà el futur d'aquest model.

Catalunya disposa d'un total de 82 cooperatives amb secció de crèdit que “donen vida a 93 pobles” i que mouen un volum d'uns 702 milions d'euros. “Les cooperatives són un model basat en la confiança i les seccions de crèdit, encara més”, va assegurar Serret, que hi va afegir que l'objectiu del govern és que “aquest model continuï”.

Des de les portes de les noves oficines de la cooperativa de Vila-rodona –la segona més important de Catalunya, la primera de la demarcació de Tarragona i una de les poques amb caixer automàtic– la consellera encara va insistir que el fons de garantia “ha de contribuir a aquest bagatge”. “Necessitem eines cada vegada més fortes perquè hi hagi un futur i un projecte empresarial sòlid”, va concloure.

Abans de visitar Vila-rodona, Serret va ser a Bràfim, on va recórrer les instal·lacions de Vins Padró i l'Agrícola de Bràfim. En aquesta visita també va fer aturada a l'Agrobotiga, on va destacar la voluntat del govern de la Generalitat de Catalunya de promoure els establiments de proximitat. En aquest sentit, l'aposta del seu departament és facilitar que els mateixos productors puguin comercialitzar amb un intermediari com a màxim.

Serret va cloure la jornada a l'ajuntament de Nulles. Després va assistir al Vinitfest, al Celler d'Adernats.

LA FRASE

Les cooperatives són un model basat en la confiança i les seccions de crèdit, encara més”
Meritxell Serret
CONSELLERA D'AGRICULTURA

LA XIFRA

82
cooperatives catalanes
són les que tenen secció de crèdit; abasten 93 municipis i facturen uns 702 milions d'euros.

Vila-rodona aprofita l'avinentesa

L'alcalde de Vila-rodona, Josep Maria Bricollé, no va desaprofitar ahir la presència d'una consellera de la Generalitat de Catalunya que estava acompanyada del delegat del govern, Òscar Peris, per mantenir una breu reunió a porta tancada amb el seu govern municipal per traslladar-li algunes de les demandes del municipi. De fet, el mateix Bricollé va explicar que es van concretar en les dues més urgents. D'una banda, la reclamada construcció del centre escolar en un municipi que ja supera el centenar d'alumnes. D'una altra, la construcció d'una rotonda a l'entrada de la vila que resolgui el perillós entramat d'encreuaments que hi ha actualment.

La consellera Meritxell Serret va mostrar el seu compromís de traslladar aquestes demandes als membres del govern de les àrees corresponents. No obstant això, va recordar que alguns d'aquests projectes estaven previstos en el pressupost d'aquest any, que no va prosperar al Parlament. “Però no tirem la tovallola i ja estem preparant uns pressupostos pel 2017”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia