Economia

ECONOMIA

La festa de la DO Empordà reuneix el sector

Hi van assistir més d'un centenar de persones

Durant l'acte es va distingir el ‘sommelier' Agustí Ensesa i el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada

Més d'un cen­te­nar de per­so­nes van assis­tir diven­dres a la Festa de la Deno­mi­nació d'Ori­gen Empordà, que va tenir lloc al jaci­ment arqueològic d'Empúries, una tro­bada anual que vol ser un acte fes­tiu per a tot el sec­tor. Com cada any, el sec­tor dis­tin­geix per­so­nes i esta­bli­ments que hagin des­ta­cat en la difusió dels vins empor­da­ne­sos, pre­mis que aquest any van ser per al res­tau­rant Ca la Maria de Mollet de Pera­lada, que va rebre el Lle­do­ner d'Or, i per al cofun­da­dor de l'Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers, pre­si­dent dels Mes­tres Tas­ta­vins i Celle­rers de Cata­lu­nya i fun­da­dor de l'Escola de Tas­ta­vins del Gironès, Agustí Ensesa, guar­do­nat amb el Bacus Empo­rità.

Ca la Maria de Mollet de Pera­lada va ser pre­miat pel seu deci­dit suport als vins de la DO Empordà. Albert Bar­ris, que va reco­llir el premi, repre­senta la ter­cera gene­ració d'una família que va obrir una botiga al públic l'any 1945, on també ser­vien men­jars. Setze anys més tard, rebien permís com a Casa de Comi­das i, ara fa trenta anys, van estre­nar les actu­als ins­tal·laci­ons. De ser­vir només vi de Mollet, avui la seva carta ofe­reix una àmplia vari­e­tat de referències de cada celler de l'Alt Empordà i, des de fa un temps, de cellers del Baix Empordà.

Agustí Ensesa, recent­ment nome­nat soci d'honor de l'Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers, és tota una per­so­na­li­tat a la família del vi en gene­ral i a la soci­e­tat giro­nina, en par­ti­cu­lar. Som­me­lier diplo­mat per l'Incavi, ana­lista viti­vinícola, pro­pi­e­tari del res­tau­rant Edelweiss i d'una xar­cu­te­ria a Girona; és també cofun­da­dor de l'Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers, dels Mes­tres Tas­ta­vins i Celle­rers de Cata­lu­nya, de la Vene­ra­ble Con­fra­ria de la Bóta de Sant Fer­riol de l'Empordà i fun­da­dor de l'Escola de Tas­ta­vins del Gironès; també és pro­fes­sor del curs de som­me­li­ers de l'Escola d'Hos­ta­le­ria i Turisme de Girona i de la Uni­ver­si­tat de Girona i mem­bre del comitè de tast de la DO Empordà, entre molts altres càrrecs.

La DO Empordà agrupa una cin­quan­tena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia