Esports

Futbol

100 anys del Club de Futbol Tremp

Un llibre recull els 100 anys d'història del club

El material ha estat cedit per aficionats, socis, ciutadans i exintegrants del club

El Club de Futbol Tremp ha volgut commemorar els seus cent anys d'història editant un llibre que recull tota la seva trajectòria. Es tracta d'una publicació amb més de 200 fotografies i cròniques de partits, recuperades a partir de la premsa local de l'època i que es conserven tant a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà com a l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'editor de la publicació i propietari de l'editorial trempolina Garsineu Edicions, Sisco Prats, ha estat l'encarregat de fer la recerca del material que omple les pàgines del llibre.

El president del club, Josep Maria Farré, relata que la col·laboració ciutadana ha estat molt important per a l'edició del llibre, ja que han rebut molta informació, dades i fotografies d'aficionats, de socis i de ciutadans lligats al club. La majoria d'aquestes cessions són de part d'exjugadors del club, fundat l'any 1914 durant les obres de construcció de la presa de Sant Antoni pels treballadors de la Canadenca. L'arribada constant de nou material ha anat retardant la publicació del llibre, que estava prevista per al 2014, any en què se celebrava el centenari del club.

Farré ha confirmat que el club té previst presentar el llibre en un acte públic, però està pendent de convenir la data amb la Federació Catalana de Futbol. La publicació, que ha rebut l'ajut econòmic de la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, es pot comprar a les llibreries de la capital del Pallars Jussà, al forn de pa Farré o posant-se en contacte directament amb el club.

La coberta del llibre, que ha sortit a la venda coincidint amb la diada de Sant Jordi per un preu de 30 euros, és una il·lustració feta pel trempolí Eduard Muntada amb motiu del centenari del club. L'entitat va rebre a finals del 2014 el reconeixement de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya en el transcurs de la 18a Festa de l'Esport Català pels seus cent anys d'història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia