TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

CR2

El Madrid sempre s'ha mogut a la perfecció en els despatxos dels organismes esportius de la capital espanyola.

A l'equip de Florentino li va fer negocis des de la llotja del Bernabéu, està sempre al costat del poder polític i els poders fàctics i també, evidentment, flirteja amb la caspa dels diversos comitès federatius que decideixen àrbitres i sancions als jugadors de la lliga espanyola.

Algú s'esperava de debò que a Cristiano Ronaldo li podria caure una sanció exemplar? Els dos partits de càstig imposats pel comitè de competició són una burla al sentit comú després de veure les imatges de l'agressió i els antecedents violents del davanter portuguès. És ben bé que Cristiano Ronaldo o, com escriuen a Madrid, CR9 encaixa a la perfecció amb el tarannà que desprèn el club blanc; un jugador extraordinari, però egoista. El més important és ell i després, l'equip. És prepotent, violent, perdonavides i està encantat d'haver-se conegut. I és que la comparació amb jugadors del Barça que poden estar al seu nivell com ara Messi, Iniesta i Xavi no s'aguanta. Per a aquest trio d'asos el que compta és l'equip, són generosos al camp i humils i senzills fora del terreny de joc.

Igual que el guaperas de Cristiano, no?

Però no passa res. La manera de fer justícia que té el comitè de competició és castigar-lo amb dos partits per una falta tan lleu com trencar el nas a un jugador deixant anar el braç sense cap tipus de mirament.

Cristiano Ronaldo no només col·leccionarà festes nocturnes i models guapíssimes, estic segur que serà un gran col·leccionista de targetes. Espero que els àrbitres no s'acolloneixin i li castiguin a còpia de targetes tant les entrades violentes com les constants protestes als col·legiats o les provocacions als jugadors de l'equip contrari. Són jugadors malcarats i barroers, com Guti, Sergio Ramos i abans Michel Salgado. No trobareu cap jugador d'aquestes característiques al Barça, és una de les diferències entre la filosofia del Madrid i la del FC Barcelona. La prepotència d'un club que va vestit de blanc contra la humilitat del seu etern rival.

Però trencar un nas no és ni important ni un fet destacat, i fins i tot el Madrid farà tot el que estigui al seu abast perquè no siguin ni dos partits, pobre Cristiano Ronaldo, un futbolista pacífic i comprensiu, incapaç de fer mal a ningú, a qui han fet una gran injustícia castigant-lo amb dos partits sense jugar. No hi ha dret que una jugada sense cap mala intenció acabi amb aquest càstig tan sever per a un futbolista tan exemplar com CR9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.