Algun dia havia de passar

El Barça torna a conèixer la derrota en la lliga 23 jornades després

L'última ensopegada va ser contra l'Osasuna, quatre dies abans de Roma

Cinc jornades després, el Real Madrid es torna a col·locar a dos punts

No per possible –algun dia havia de passar– la derrota d'ahir és un contratemps seriós per al conjunt blaugrana. Per tercera temporada consecutiva, el Barça va sortir del Calderón amb la cua entre les cames (només una victòria en els últims vuit partits) en una jornada en què el Madrid se li va tornar a acostar a dos punts. Cinc jornades han hagut de passar perquè els madrilenys tornin a estar tan a prop (es van despenjar quan van perdre a San Mamés) i 23 per veure un altre cop el Barça derrotat en la lliga. A les 22 jornades d'aquesta temporada, cal sumar-hi l'última de la temporada passada (van empatar a la Corunya). En aquesta competició, el Barça no perdia des del 23 de maig del 2009. Va ser al Camp Nou contra l'Osasuna, en un partit que es va jugar quatre dies abans de la final de Roma i que serà recordat per la rigorosa expulsió de Marc Muniesa el dia que debutava a primera divisió.

El Barça iguala la ratxa que va aconseguir el curs passat. Ha estat invicte les mateixes jornades. En l'exercici anterior, va ser de la 2 (els de Guardiola van caure en el debut a Sòria) fins a la 24, quan l'Espanyol (amb dos gols d'Iván de la Peña) els va sorprendre al Camp Nou. L'ensopegada tampoc els permetrà igualar el record històric que una altra temporada continuarà a les mans d'aquell equip que el 1973/74 entrenava Rinus Michels i que va estar 26 partits seguits (des de la jornada 6 fins a la 32) sense conèixer la derrota. Malgrat que a efectes classificatoris és un cop, la derrota no hauria de tenir més transcendència, però des de Madrid (acostumats a campanyes mediàtiques ferotges) ho aprofitaran en una lliga que, sigui com vulgui, es torna a estrènyer. Amb tot, el Barça continua sent el clar dominador en l'àmbit europeu. La d'ahir és la tercera derrota en els 37 partits que ha disputat. A banda de l'Atlético ahir, únicament el Rubin Kazan (1-2) –a l'octubre, en la lligueta de la Champions– i el Sevilla (1-2) –la nit de Reis, també al Camp Nou, en l'anada dels vuitens de la copa– han estat capaços de superar-lo. Prou crèdit per a un equip que lluny del Camp Nou no perdia des del 17 de maig de l'any passat. Va ser contra el Mallorca i amb la lliga ja a la butxaca.

Un camp maleït: un triomf en les últimes vuit temporades

Casualitats a banda, el partit d'ahir va servir per confirmar que el Vicente Calderón és un camp maleït per als blaugrana. Per tercera vegada seguida (4-3, la temporada passada i 4-2 en fa dos), el Barça va sortir derrotat. En els últims vuit cursos, l'estadística és clarament favorable als colchoneros. El Barça només ha guanyat un cop (0-6, la temporada 2006/07). A les tres derrotes de les últimes tres temporades, cal sumar-hi dos empats (1-1, la 2004/05 i 0-0 la 2003/04) i dues derrotes més (2-1, la 2005/06 i 3-0, la 2002/03). Una estadística negra en un dels pocs estadis en què Guardiola (en la lliga) no coneix el triomf com a tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.