Esports

MANEL VILLARROYA

ENTRENADOR CLUB PATÍ L’ALDEA

“Ens satisfà el reconeixement del públic, no estem acostumats a més”

A l’Aldea els èxits arriben sobre rodes. El club de patinatge ha estat proclamat subcampió d’Europa a només una dècima de l’equip italià, considerat el millor del món. A la tardor, pròxim assalt al títol

El Club Patí l’Aldea ha estat proclamat recentment subcampió d’Europa de la categoria de Grups Petits, d’entre 8 i 12 patinadors, en un campionat que es va disputar al pavelló Barris Nord de Lleida. La coreografia ‘Tame me’ ja havia servit a l’equip per guanyar, fa unes setmanes, el campionat d’Espanya. S’esperaven aquesta temporada d’èxits?
Al principi de la temporada, les expectatives no eren tan altes perquè veníem de l’any passat, que vam quedar cinquens en el campionat d’Espanya i no vam participar en el campionat d’Europa. L’objectiu d’aquesta temporada era tenir possibilitats d’aspirar al campionat d’Espanya i quedar entre els cinc millors a l’europeu. L’objectiu s’ha acomplert, però al final ens queda una mica la sensació que podíem haver aconseguit una mica més, perquè per una dècima no vam quedar campions d’Europa. Per una sola dècima se’ns va escapar.
Mereixien el títol europeu?
Va haver-hi tres jutges que ens donaven primers a nosaltres, tres jutges que donaven primers els italians i el jutge francès, que era qui desempatava, els va donar una dècima més a ells. Els italians són molt bons, fa molts anys que són campions del món i d’Europa. No vaig poder veure la seva actuació en directe, però sí que l’he vist en vídeo, i ho van fer molt bé, és espectacular, sense cap errada. Però la seva coreografia és més pobra que la nostra. Nosaltres vam presentar una coreografia més ràpida i acrobàtica, més complicada. Si jo hagués estat en el paper de jutge, no sé què hauria fet.
S’enduen una plata que haurien firmat a ulls clucs fa dos mesos però que, al final, té un gust amarg?
Quan vaig arribar a casa va ser quan em vaig adonar de com d’ajustat havia anat el campionat. La veritat és que la sensació va ser molt bona, el públic va estar molt entregat i va ser molt gratificant escoltar com, després de la nostra actuació, el públic aplaudia molt i demanava als jutges que ens posessin un 10.
Quantes hores d’entrenament hi ha al darrere d’aquest subcampionat europeu?
Moltíssimes hores. Ens entrenem dimarts i dijous i fem intensius de cap de setmana, de divendres a diumenge. A part, cadascú es preocupa de la seva preparació física.
Són el Club Patí l’Aldea i s’entrenen a Barcelona. Com s’entén això?
A Barcelona hi fem els entrenaments dels dies entre setmana perquè la majoria de membres de l’equip passem la setmana a Barcelona, estudiant o treballant. Els entrenaments de cap de setmana els fem a l’Aldea. És la manera que ens va millor per organitzar l’equip de categoria sènior; en canvi, l’equip júnior s’entrena sempre a l’Aldea
Viure exclusivament del patinatge, és una utopia?
És pràcticament impossible, a menys que no siguis italià o argentí. Jo estic vivint del patinatge, vaig demanar una excedència de la meva professió de mestre, però perquè faig d’entrenador per a la federació espanyola, dono clínics i faig tecnificacions amb algunes seleccions autonòmiques.
L’afició pel patinatge està estancada o nota un creixement?
Hi ha un creixement evident. En el darrer campionat provincial de Tarragona de la categoria cadet hi havia cinquanta patinadors, quan, normalment, no se solia passar de la vintena.
A què es deu aquest interès creixent?
És un esport que de mica en mica va agafant una perspectiva de professionalització, es televisa més que abans. L’Olot, que té onze campionats del món de xou gran, de grups de més de 16 persones, hi ha jugat un paper fonamental.
Es troba a faltar més presència mediàtica i més reconeixement?
El que ens satisfà és el reconeixement del públic, no estem acostumats a més. El reconeixement de la gent és un premi enorme. En el campionat d’Europa posava els pèls de punta veure com ens aturava la gent i ens felicitava. En aquest sentit, satisfà més l’aplaudiment del públic que no pas el 9,9 de nota que ens donin els jutges.
Quins objectius es fixen a curt i a mitjà termini?
El 6 d’octubre es disputa el mundial a França. L’objectiu és guanyar-lo, perquè en l’europeu ens hem quedat només a una dècima dels principals favorits. Llavors, l’any que ve es disputen els World Roller Games a Barcelona, són com uns Jocs Olímpics dels esports sobre patins. Volem ser-hi, ja estem preparant la coreografia.
Un any per preparar la coreografia?
S’han de coordinar i preparar moltes coses, portem molt d’attrezzo: en la d’aquest any fins i tot traiem la figura d’un cavall de mida real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.