Ibra, gols amb valor afegit

A Ibrahimovic el perseguia un retret recurrent: que solia passar desapercebut en les grans cites. La mala sort que els seus equips –sobretot l'Inter de Milà– havien tingut en la Champions, reforçaven l'acusació. Però n'ha tingut prou amb unes poques setmanes per espolsar-se aquest tipus de crítiques. En els vuitens de final va marcar un gol a Stuttgart que va encarrilar l'eliminatòria i va evitar problemes. I ahir, va tornar a ser protagonista a l'Emirates Stadium. En un dels millors escenaris possibles i amb l'aparador d'uns quarts de final de la Champions, el suec va encadenar el quart partit consecutiu marcant. En el passat, els equips anglesos havien estat un malson –el davanter havia estat eliminat de la màxima competició europea pel Liverpool, el Manchester United i el mateix Arsenal–, però ahir, a Londres, es va reivindicar davant l'atenta mirada de tot el futbol mundial.

El partit va començar malament per al suec, que en la primera part va desaprofitar fins a quatre ocasions clares: la primera, una rematada incomprensiblement desviada que el col·legiat, però, ja havia anul·lat prèviament per un fora de joc clar. Després, tres xuts més: un que va anar al lateral de la xarxa, un altre que va aturar Almunia en un un contra un molt encertat, i un tercer lleugerament desviat. Però en els primers instants de la segona part, Ibrahimovic es va treure una espina que ja feia massa temps que tenia clavada; va fer el 0-1 amb una vaselina perfecta després d'una passada excel·lent de Piqué, i va marcar el 0-2 afusellant Almunia en rebre una altra bona assistència, en aquest cas de Xavi.

Celebració efusiva.

La importància d'aquests dos gols va quedar ben reflectida en les celebracions del 9 blaugrana. Sobretot en la del 0-1. Ibra, que durant la temporada ha viscut moments molt complicats, però que ha arribat al tram decisiu en un bon moment de forma –ja ha fet un total de 20 gols: 15 en la lliga, 4 en la Champions i 1 en la copa del Rei–, va córrer cap a la banqueta per abraçar-se amb tots els companys. Pinto va ser el primer a topar amb ell i després s'hi van afegir la resta. Pocs minuts després, en el 76, Guardiola el va substituir per donar entrada a Henry, el gran ídol de l'afició gunner. El suec va haver de viure des de la banqueta el desafortunat 2-2 de Cesc, que igualava els seus dos gols i que deixava l'eliminatòria ben oberta amb vista a la tornada al Camp Nou. El Barça, doncs, tornarà a necessitar el millor Ibra per arribar a les semifinals de la Champions i poder continuar així el camí cap al Bernabéu.


IBRAHIMOVIC EN DADES
Intervencions:
xx
Passades de mèrit bones:
xx
Passades de mèrit dolentes:
xx
Pilotes recuperades:
xx
Pilotes perdudes:
xx
Faltes comeses:
xx
Faltes rebudes:
xx
Xuts entre els tres pals:
xx
Gols:
xx Dades facilitades per Carles Domènech. La Transmissió d'en Puyal de Catalunya Ràdio

Almunia, el mur de l'Emirates Stadium

Molt hauria canviat el partit de Londres i el global de l'eliminatòria si no hagués estat per les intervencions de Manuel Almunia, el mateix porter que havia patit el Barça en la final de la Champions del 2006. El navarrès, molt àgil, va fer una primera part sensacional en què va aturar fins a sis rematades del Barça; algunes de claríssimes com les que van tenir Ibrahimovic, Xavi, Messi i Sergio Busquets. És cert que en la jugada del 0-1 es va precipitar un pèl en la sortida i que va facilitar el xut d'Ibra, però va trigar poc a recuperar la inspiració, i en el minut 75 va guanyar un un contra un amb Messi que hauria significat l'1-3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.