preguntes

JORDI BASTÉ

El (doble) drama madridista

1.

COM POT
el madridisme aguantar aquesta temporada de neguit, emprenyades i disgustos? Què li passa pel cap si va començar a viure abans-d'ahir el preàmbul del que podria passar en futbol quan van quedar eliminats en l'Eurolliga de bàsquet perquè va perdre dos partits consecutius a Vistalegre contra un Barça molt superior?

2.

ON ERA
Florentino Pérez, dijous? Per què no va anar a veure el partit de bàsquet a la seva pista? No volia presenciar el que li podia caure al damunt (com finalment va passar)? Què hauríem dit, tots plegats, si Joan Laporta no hagués assistit al quart partit en què el seu equip de bàsquet hauria pogut acabar eliminat però també hauria pogut forçar un cinquè partit a Barcelona? Quantes crítiques hauríem buidat sobre el president del Barça, si hagués actuat igual que el del Madrid?

3.

ALGÚ DIRÀ
que el projecte de bàsquet de Florentino Pérez ha estat un fracàs, entre altres històries, havent fet la inversió més alta del bàsquet estatal i en el podi del bàsquet europeu? El problema no és la inversió, també és la mitjana d'edat dels fitxatges, que en la majoria dels casos sobrepassen els 30 anys. Cal recordar la sensacional frase de Xavi Pascual, que, després del partit de dijous, va dir: «El Madrid és un equip amb una plantilla que no té final.»

4.

JA TÉ
preparada l'impecable i implacable entrenador Xavi Pascual –un estrateg magnífic capaç de revolucionar un partit i de canviar-lo com li rota– l'ampolla de vi reserva, molt especial i molt cara, de gran valor afectiu que guarda al celler però que ha promès no encetar fins que l'equip no guanyi una final a quatre?

5.

PER QUÈ
la majoria de seguidors del Barça dimecres a la nit, just acabat el partit de Champions a Londres, no sabien si obrir una ampolla de cava o estampar-la contra la paret? No us passa que, amb el pas de les hores, valoreu més el partit del Barça, tant que d'aquí a uns anys el recordarem com un dels més grans de la història culer amb uns vint primers minuts perfectes?

6.

COM ÉS
possible que cap metge de l'Arsenal impedís que Cesc Fàbregas continués al terreny de joc per evitar mals pitjors i no el retiressin encara que juguessin amb deu, igual, de fet, que feia el Barça després de l'expulsió de Carles Puyol? Per què costa tant de dir que l'expulsió del capità és injusta, exagerada i deixa el jugador en una posició incòmoda, ja que continuarà arrossegant la creu d'estar a un partit de la suspensió?

7.

A QUÈ
va jugar, el blaugrana Thierry Henry, quan va sortir al terreny de joc? Està molt bé, el meravellós homenatge dels supporters de l'Arsenal, però ja ho sabia, el francès, què s'hi jugava, el Barça, a Londres? No us fa la sensació que l'ambient el va superar i que va sortir al camp emboirat?

8.

REALMENT
està bé, Andrés Iniesta, o hem de patir per la seva lesió? Estarà bé per jugar al Bernabéu o haurem d'esperar perquè encara té dolor i no sap si es podrà recuperar en una setmana?

9.

NO VAU
quedar parats, dimarts passat, quan en la final del programa de La Trinca de TV3, al marge de tornar a escoltar el mític trio cantant Mollerussa, mon amour, van decidir canviar la lletra de la històrica Botifarra de pagès i on sempre cantàvem «Cruyff, Cruyff, Cruyff, Cruyff...» diguessin «Pep, Pep, Pep, Pep»? Sabíeu que tant Josep Maria Mainat com Toni Cruz tenen la intenció d'enviar el vídeo a Guardiola? Tot i que, de passada, farien bé d'enviar-li també alguna ampolla del seu excel·lent vi Laurona?

10.

I ACABO
amb un dubte que fa vint anys que tinc: per què serveix l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols), que no arregla mai cap tancada d'equips que no cobren, que no se la sent mai, que té un president mut que no fa declaracions i que ara és tan tramposa que per forçar que els clubs paguin els deutes (com si no hi hagués dies a l'any) amenaça amb una vaga per dissabte que ve, el dia que es juga el gran Real Madrid-Barça?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.