TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Volem? Podem!

El Barça va estar espès, espès, espès a l'estadi Giuseppe Meazza. És difícil veure jugar el Barça a un nivell tan discret, no hi estem acostumats, però de vegades passa. El problema és que juguis malament i coincideixi amb una semifinal de la Champions, sense oblidar que la final s'ha de jugar al Santiago Bernabéu.

No estem acostumats tampoc a veure un Alves horrorós, un Xavi sol, un Messi desaparegut, un Ibrahimovic perdut, un Busquets desconcertat o un Valdés que no va ser tan decisiu com en altres partits.

Però, sobretot, no estem acostumats a arbitratges tan dolents i lamentables com el del portuguès Olegário Benquerença, aquí podríem dir aquella frase que va posar de moda Bernd Schuster, «d'on és Mourinho, portuguès? No hase falta desir nada más». Arbitratges com el que va patir el Barça són impropis d'unes semifinals de la Champions, és una burla a la intel·ligència i, sobretot, és una burla al mateix món del futbol. Aquest col·legiat, que és més dolent que el pebre, no hauria de sortir de Portugal per arbitrar competicions internacionals.

Hem de creure en una remuntada del Barça la setmana vinent? Hem de fer-ho.

És de justícia creure en aquest equip. S'ho mereixen tant els jugadors com l'equip tècnic. I també s'ho mereixen els pocs milers d'aficionats que es van desplaçar fins a Milà per carretera per seguir en directe el partit.

Aquest és un nou repte per a Pep Guardiola, el primer cop que ha de remuntar a doble partit un resultat com el de l'anada.

El Camp Nou tindrà l'última paraula. Si el Camp Nou posa el que s'ha de posar, aquesta eliminatòria es pot superar. No serà gens fàcil, però tinc claríssim que el Barça és molt millor equip que l'Inter de Mourinho i que el 3 a 1 de Milà és un resultat perfectament superable si el Barça és capaç de jugar al nivell que ens té acostumats. Tot i que Mourinho se les empesca totes per pressionar els rivals i per escalfar més del compte els partits, ha fet bé Guardiola de no perdre ni un minut del seu temps a contestar els improperis del magnífic entrenador portuguès.

Però no ens avancem i pensem per damunt de tot en el Xerez, que és el pròxim rival del Barça en la lliga, una competició en què ja no es pot fallar i en què continuo pensant que és el Madrid el que més pressió haurà de suportar fins al final de la competició.

Si el Barça acaba guanyant aquest dissabte el Xerez haurem de veure si el Madrid també és capaç de guanyar al camp del Saragossa. Pas a pas i partit a partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.