Ni denúncia ni informe
LLIGA BBVA
Hi ha hagut canvi a l’Espanyol en relació als jugadors del Barça. Pedro Tomás havia parlat inicialment de “denúncia a la Comissió d’Antiviolència, perquè així està tipificat” i amb l’objectiu que siguin “sancionats” per celebrar eufòricament els gols amb els seus aficionats, radicals inclosos. Ahir a la tarda, fonts del club blanc-i-blau es limitaven a parlar d’enviar “un informe dels fets a Antiviolència perquè faci el que cregui oportú”. Passades les deu de la nit, la cosa quedava a “convidar els diferents organismes a valorar el comportament de certs jugadors del Barcelona”, segons un comunicat emès per l’Espanyol.
A la tarda, fonts del Consell Superior d’Esports (CSD), del qual depèn Antiviolència, havien confirmat a l’AVUI que “qualsevol situació en el terreny de joc, durant el partit i que afecti jugadors, entrenadors, àrbitres o protagonistes directes, li correspon analitzar-la a l’òrgan federatiu”. Al Comitè de Competició.
Les mateixes fonts recordaven que no hi ha precedents de sanció per celebrar un gol amb els teus aficionats. “De fet, conductes més reprovables com que Roberto Carlos regalés la samarreta a Ochaíta [líder dels UltraSSur] o que jugadors del València ho fessin a membres dels Yomus, van acabar simplement en una carta d’Antiviolència al club i capità corresponents lamentant els fets”.
El moviment de l’Espanyol ha estat desestimar una denúncia que havia d’anar a Competició i que no tindria sortida, i fins i tot un informe dirigit a Antiviolència que pogués acabar en un document exhortant a no atiar comportaments incívics, per una simple invitació a pronunciar-se. És a dir, ha acabat pesant més la tesi dels advocats del club que la de Tomás o el president, Dani Sánchez Llibre.
També ho veu així Carles Puyol. “Les acusacions de l’Espanyol estan fora de lloc”. “Els jugadors sempre hem estat cent per cent contra la violència”, va repetir el capità del Barça.
Equiparació
Puyol, com ja havia fet Joan Laporta, va disculpar l’actitud de l’equip a l’hora de celebrar els gols i saludar els aficionats a la sortida del Lluís Companys. “Si hem ferit algú demanem disculpes, però s’ha de deixar clar que no saludem ni dediquem els gols als que llancen les bengales sinó als aficionats del Barça; allà hi teníem amics i familiars també”, va afegir el capità, visiblement molest per les crítiques rebudes.
Sobre els radicals que van causar els incidents, el defensa de la Pobla va ser contundent: “És una minoria que no representa la nostra afició, no ens sentim representats per ells, de la mateixa manera que qui llança una ampolla al cap del Juan Carlos Unzué no representa l’afició de l’Espanyol”. “El que cal fer és lluitar tots junts contra aquestes actituds i esperar que no torni a passar una cosa semblant”, va concloure.