Esports

Martínez Sistach critica els 'dispendis descomunals' que es fan en alguns contractes esportius

L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, ha titllat de 'dispendis descomunals' els diners que es destinen a alguns contractes esportius i ha demanat 'solidaritat' als més desafavorits i 'austeritat' en una època marcada per la crisi econòmica. Sense citar cap cas concret, Sistach considera 'incomprensible' les xifres astronòmiques que es negocien en aquests contractes. 'Aquesta crisi econòmica, que és també crisi de valors, ens demana créixer i valorar més el ser que el tenir i dominar l'instint desmesurat de guanys i de possessió' ha dit el cardenal en l'homilia de la festa del Corpus Christi, que s'ha celebrat aquest diumenge davant la Catedral de Barcelona.

En la seva intervenció, l'arquebisbe ha instat a 'entendre' i 'respectar' la 'finalitat universal dels béns de la creació' i el' sentit social de la propietat privada'. Aquest missatge es difon la mateixa setmana en què s'han produït diversos acords milionaris en el món de l'esport, com la compra del Reial Madrid del futbolista portuguès Cristiano Ronaldo, per 94 milions d'euros. El cardenal s'ha referit també a 'l'allunyament' cada vegada més 'radical' de la 'fe' i de 'l'antropologia cristiana'. 'Només cal pensar en la reforma de certes lleis, com l'actual projecte de llei d'avortament' ha raonat Sistach 'ens cal assumir plenament que la nostra situació és de missió' ha afegit.La celebració de l'eucaristia pel Corpus ha tingut també el sentit d'una 'acció de gràcies a Déu' pels 'fruits' del Pla Pastoral diocesà 2006-2009 i de l'inici dels treballs per a l'aplicació del nou Pla Pastoral de l'Arquebisbat de Barcelona, presentat el passat dia 6 de juny davant un miler de diocesans. Aquest nou projecte tindrà també una duració de tres anys i tindrà tres grans objectius: 'conèixer, celebrar i viure la Paraula de Déu'; 'créixer en solidaritat enmig de la crisi econòmica' i obrir la comunitat cristiana als diferents col·lectius d'immigrants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.