Esports

Els Mossos no van anar al partit del Rosario perquè no se'ls va avisar

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que l'absència dels Mossos d'Esquadra en el partit que el Club Atlètic Rosario Central de Catalunya va disputar contra el FC Bada Bing dissabte passat i que va acabar en una gran batussa per motius racistes es deu a un error.

Segons Joan Saura, tal com va admetre ahir la Federació Catalana de Futbol, es va produir un error en la direcció del correu electrònic en què se sol·licitava la presència policial per tractar-se d'un partit d'"alt risc", i això va motivar que els Mossos d'Esquadra no tinguessin constància prèvia. "L'organització del partit va escriure malament la direcció, de manera que el cos policial de la Generalitat no va rebre aquest comunicat", ha dit el conseller.

Com passa en aquests casos, primer es va desplaçar al lloc dels fets la Guàrdia Urbana de Barcelona, i en comprovar la gravetat de la situació cap a les 21.51 hores, "en sis minuts" van arribar els efectius dels Mossos.

Els fets van ocórrer dissabte passat 10 de gener, quan aquest equip de futbol aficionat suposadament format per integrants dels 'Boixos Nois' –grup de seguidors radicals del FC Barcelona conegut per protagonitzar nombrosos altercats a fora i a dins dels estadis– es van enfrontar al Club Atlètic Rosario Central de Catalunya, integrat per una majoria de jugadors sud-americans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.