Esports

Traves perquè els dos clubs de futbol de Vilobí s'uneixin

Els presidents discrepen del fet que la intervenció del consistori faciliti l'entesa

Pels directius de base del Vilobí FC, el concurs per a una gestió única coarta la llibertat i empobreix la vida associativa

La pressió de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar perquè els dos clubs de futbol s'uneixin afronta obstacles de pes abans que expiri el termini (dilluns que ve). Els presidents del Vilobí Futbol Club i de l'Associació Esportiva Vilobí discrepen que la intervenció de l'Ajuntament faciliti l'entesa.

Josep Casteyó és el president del Vilobí FC des del 2006, quan un grup de persones va decidir que hi tornés a haver futbol amateur al poble després de la desaparició de l'històric Vilobí CF, absorbit pel Girona el 2004. Sosté que el millor és que hi hagués un sol club, però no veu gens clares les presses de l'Ajuntament. “M'agradaria que fóssim un sol club, però no entenc aquesta dèria de l'Ajuntament. També hi ha dos grups de teatre, dos grups d'esplai...”

El president de l'AE Vilobí, Jordi Pascual, coincideix que la fusió és el més assenyat, però defensa la intervenció de l'Ajuntament, que podria convocar un concurs per triar qui gestiona el futbol al municipi, de 3.150 habitants. “Hauríem de ser capaços d'arribar a un acord i trobar la manera que l'interès general passi per davant dels interessos familiars i dels nens. Si no ho fem, ja sabem el que hi ha [el concurs].”

Casteyó nega que hi hagi cap conflicte social al poble pel fet d'haver-hi dues entitats, tal com va assegurar l'alcaldessa, Cristina Mundet (Grup Municipal Independent, GMI). És partidari que els responsables del futbol de base del club també vetllin pels equips inferiors de l'AE Vilobí. Perquè això passi, però, hi ha d'haver entesa a tres bandes: les dues directives i els responsables del futbol de base del Vilobí FC.

“No hi ha conflicte”

Tres responsables del futbol de base del Vilobí FC són vocals de l'entitat. Antoni Díaz n'és un i critica la gestió de l'Ajuntament: “No hi ha cap conflicte social pel fet que hi hagi dos clubs. Les dues entitats existeixen des del 2007. Ara les famílies tenen l'opció d'escollir [a quin club volen anar], cosa que forma part de l'obligació d'educar.” Un dels responsables dels equips inferiors del Vilobí FC, Antoni Díaz, assegura que si l'Ajuntament organitza el concurs perquè hi hagi una gestió única “el capital social de l'associacionisme es discriminarà. Ara hi ha dues maneres de fer, totalment respectables, i hi ha d'haver respecte i comprensió”. El Vilobí FC té dos equips d'escoleta, dos de prebenjamins, un de benjamins i dos d'alevins. L'AE Vilobí en té un de prebenjamins, dos de benjamins, un d'alevins, un d'infantils i un de cadets.

LES FRASES

A mi m'agradaria que hi hagués un sol club, però no entenc aquesta dèria de l'Ajuntament
Josep Casteyó
PRESIDENT DEL VILOBÍ FC
Fa temps que estem així. Si no som capaços que hi hagi un club, trobo bé que l'Ajuntament actuï
Jordi Pascual
PRESIDENT DE L'AE VILOBÍ
Les famílies tenen el dret d'escollir. Si es fa el concurs, la vida associativa serà discriminada
Antoni Díaz
futbol de base del Vilobí FC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia