Esports

El Ral·li Dakar farà les Amèriques

Argentina i Xile acolliran l'edició del 2009 de la cursa

El Ral·li Dakar se'n va a Amèrica. Així ho han anunciat aquest dilluns els responsables de la carrera, que han informat  que la propera edició de la cursa es realitzara entre els dies 3 i 18 de gener del 2009 a l'Argentina i Xile. Aquest anuncia arriba quatre setmanes després que el Dakar 2008 fos suspès al no poder garantir-se la seguretat dels participants en part del recorregut que havia de travessar Mauritània.

El futur Dakar serà en realitat un Buenos Aires-Buenos Aires, ja que començarà i acabarà a la capital argentina i recorrerà uns 9.000 km, 6.000 dels quals seran cronometrats, i inclourà una jornada de descans a la localitat xilena de Valparaiso. L'organització presentarà aquest dimarts tots els detalls de la carrera, però a grans trets es preveu que la cursa es dirigeixi cap al sud, entri a la Patagònia, per entrar posteriorment a Xile i girar cap al nord fins al desert d'Atacama i la costa xilena, per tornar després cap a la costa argentina. Amb aquest recorregut s'assegura la inclusió d'algunes jornades de desert, en línea directa amb l'esperit del clàssic ral·li africà.

Dret preferent per a inscrits el 2008
Els inscrits en la frustrada prova d'aquest any tindran dret preferent per inscriure's en la nova prova i comptaran amb algunes exempcions, com ara pagar pel trasllat de vehicles tant en el viatge d'anada com en el de tornada.

Abans de decidir-se per Sud-Amèrica, la organització ha tingut en compte altres recorreguts alternatius, com ara Tunísia-Líbia-Egipte, Angola i Sud-Àfrica.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.