Robinho se'n va al Manchester City
Futbol
Un personatge anomenat Sulaiman Al-Fahim va protagonitzar un gran enrenou el dia del tancament del mercat de fitxatges després que el grup empresarial àrab que representa, Abu Dhabi United Group, comprés el Manchester City a Thaksin Shinawatra, exprimer ministre de Tailàndia i amo del club anglès fins ahir mateix.
Amb poc marge de maniobra, els nous propietaris del City es van llançar a una carrera desenfrenada per engrandir amb noms el seu nou capritx, primer amb Berbatov, pel qual van arribar a oferir 44 milions d'euros, segons algunes informacions, per poc després llançar les seves xarxes al mercat espanyol. El Madrid, sense anar més lluny, va rebre un fax amb una proposta per Robinho de 35 milions, que va ser descartada pels dirigents blancs. Sembla que el club anglès va sondejar també David Villa, igual que l'hispano-alemany Mario Gómez. Itàlia va respirar tranquil·la en tancar el seu mercat a les 19 hores, però els clubs espanyols i anglesos, principalment, es mantenien en alerta davant la possibilitat que cristal·litzés qualsevol oferta en l'últim moment que desencadenés el famós efecte dòmino.
Els dirigents blancs es van plantejar una alternativa davant la possible acceptació d'una oferta pel brasiler i van reactivar una nova ofensiva per Villa, confirmada pel València i negada per Calderón. Es parlava de més de 45 milions, però Soriano s'hi va negar davant la possible reacció que hagués provocat l'adéu de l'asturià. També es va arribar a relacionar Berbatov amb el Madrid, però era un rumor nascut a Anglaterra.
No obstant, cap a les 22 hores va saltar la notícia. El Reial Madrid acceptava una oferta final del City per 40 milions d'euros, segons avançava en un butlletí informatiu la Cadena SER, que anunciava, a més, el definitiu tancament de la plantilla blanca després que el mateix Calderón ratifiqués aquest punt. Per tant, el brasiler, que serà recordat pel fet de ser el fitxatge més car d'aquesta campanya, compleix el seu somni d'abandonar el Bernabéu després de l'agre enfrontament que ha mantingut en les últimes setmanes amb el president, a qui va acusar de tractar-lo com a moneda de canvi en la fallida incorporació de Cristiano Ronaldo. El Chelsea era la destinació somiada del brasiler, però el negoci li ha resultat més rodó del que s'esperava, sobretot per al seu representant, Wagner Ribeiro, que s'embutxacarà 4 milions per l'operació. Calderón va dir que han traspassat Robinho "per raons de caràcter humà i esportiu" i que van fer l'operació d'acord amb els tècnics de l'equip. Tot i així, s'esperen dies calents al madridisme i caldrà estar molt atents a la reacció de Schuster.
Amb la bomba Robinho, una vegada més la Premier League s'ha convertit en la Lliga que més diners ha gastat per reforçar les seves plantilles, 550 milions d'euros; i el City, amb aquest traspàs, és l'equip que s'ha gastat més diners d'Europa, mentre que Itàlia desplaça Espanya en el segon lloc amb una mica més de 450 milions. Per la seva banda, els clubs de la LFP han invertit gairebé la meitat que la temporada anterior, mentre que França desplaça a Alemanya en el quart lloc.
A més de l'adéu de Diego Milito al futbol italià, les últimes hores abans del tancament del mercat d'estiu a Espanya les va protagonitzar el Betis amb el fitxatge de Sergio García, un magnífic reforç per a l'equip de Chaparro. El Saragossa, enfonsat a Segona, ha aconseguit amb aquests dos traspassos 20 milions d'euros que li permetran afrontar amb tranquil·litat el seu futur econòmic.