Esports

Ricky Rubio és qui ha de decidir i apunta al Barça

La Penya acceptarà l’oferta dels Wolves i la catalana. La directiva blaugrana confia a anunciar avui la incorporació del jove base

El culebró viu els últims capítols. Els Wolves van concretar ahir l’oferta i la Penya té previst acceptar-la, tal com va fer amb la del Barça, així que la decisió queda en mans de Ricky Rubio. El base no acaba de veure clar alguns aspectes del futur contracte amb Minnesota, fins al punt que el club blaugrana confia a anunciar avui el fitxatge del jugador.

Reunió decisiva ahir a Badalona. Wolves i Penya, cara a cara per intentar trobar una alternativa a enviar Ricky Rubio al màxim rival. Alhora, tothom tenia ganes d’acabar amb el culebró i la proximitat de l’Europeu obligava a prendre decisions, no fos cas que la perla es trenqués i el negoci se n’anés en orris. El mànager general dels Wolves, David Kahn, va concretar l’oferta al voltant dels tres milions, amb algun variable que podria fer-la pujar un xic. El Barça, fix des de fa dies en els 3,7 milions.

La Penya veu amb bons ulls les dues ofertes i ara és Ricky qui ha de decidir. Fonts del Barça van indicar a l’AVUI que la reunió del jugador amb els Wolves diumenge a Múrcia no va anar gaire bé, així que confia a anunciar avui el fitxatge, completant una plantilla de luxe. La presentació s’hauria de fer a corre-cuita perquè el base marxa demà a l’Europeu.

Reunió Ricky-Wolves
Rubio ha canviat d’opinió tantes vegades que ha estat difícil seguir el fil, però finalment apunta a blaugrana. L’última ofensiva dels Wolves va dur el jugador a posar en stand-by l’acord amb el Barça i retornar a la decisió inicial, quan a l’abril va anunciar que marxava a la NBA i va denunciar un mes després la Penya per mirar d’obtenir una rebaixa de la clàusula de 5,7 milions.

El del Masnou es troba en una situació difícil en els últims dies perquè la proposta blaugrana comporta ambició esportiva i una fitxa al voltant del milió d’euros, posposant en dos anys el salt als EUA. Aniria a Minnesota amb només 20 anys, més experiència i un adéu assumible econòmicament. El problema és que tem la reacció de la NBA si els diu no després de tants esforços dels Wolves en una operació molt complicada, perquè la NBA ha exigit informació de cada pas fet per la franquícia, que el 1999 va ser sancionada per pagar de sota mà.

Així, Ricky es va reunir amb el seu representant nord-americà, Dan Fegan, i amb Kahn a Múrcia en una trobada poc reeixida. El pla de Minnesota passa perquè uns inversors locals posin diners en una societat creada per Fegan. Una forma d’esquivar la normativa que impedeix a les franquícies pagar més de 354.000 euros per la llibertat d’un jugador europeu. L’esforç podria repercutir en els ingressos futurs del base, que no veu clara l’operació. Ricky és qui decideix i, si no hi ha sorpresa d’última hora, vestirà de blaugrana  amb un contracte de sis anys, tot i que té clar que vol fer el salt el 2011. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.