Laporta demana el sí a la independència

El president del Barça es mulla a favor de les consultes de diumenge i fa una crida al vot afirmatiu «per dignitat nacional»

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, va fer campanya ahir des de Tàrrega en favor del sí en les consultes sobre la independència que celebren aquest diumenge 161 municipis de Catalunya. Laporta va dir que Catalunya necessita tenir un Estat propi per «dignitat nacional» i per defensar les polítiques socials, econòmiques i lingüístiques que necessita el país. «Depèn de nosaltres, anar a votar és una manera de demostrar la nostra voluntat democràtica i pacífica i és molt important per a la dignitat nacional i la nostra autoestima.» «Com més gent voti a favor del sí, més se'ns respectarà», va concloure Laporta.

El president del Barça va demanar de manera especial el vot als immigrats, que podran votar en les consultes de diumenge sempre que en el seu municipi se'n celebri: «M'agradaria convidar-los que facin seu el somni català, que participin en la construcció d'un Estat català que aculli tothom.»

Laporta es va defensar dels que critiquen que exhibeixi el seu compromís polític des de la presidència del Barça: «Les crítiques ja vénen de l'inici del mandat, però jo mai no he enredat ningú, des del primer moment he dit que sóc desacomplexadament catalanista. Des de petit el meu pare em va inculcar el catalanisme i el barcelonisme com a dues realitats indestriables.» També va defensar que des del club no poden «restar indiferents davant del que succeeix en la nostra societat».

Res no va dir, però, del seu possible pas a la política un cop deixi la presidència del club. El seu discurs va ser seguit per més d'un centenar de persones reunides a la sala de plens de l'ajuntament de Tàrrega. Després de l'acte, es va fer un fart de signar autògrafs. Tots els acabava amb un «visca el Barça i visca Catalunya lliure».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.