Guardiola: «No tenim crèdit, ens l'hem de tornar a guanyar»

Guardiola insisteix que res del que s'ha fet garanteix més títols

Malgrat que fa dos partits que no guanyen, veu molt bé l'equip

«Si jo veiés que ens hem tornat mandrosos o ganduls em preocuparia»
«Haver tingut èxit no ens assegura res en el futur. Ens ho hem de tornar a guanyar»
tranquil
clar

Els èxits del passat no són garantia per aconseguir-ne en el futur. Guardiola té molt clar i vol deixar molt clar que res del que s'ha guanyat el 2009 els servirà en aquest 2010 per tornar a aixecar títols. El passat s'ha de gaudir però no et pot condicionar el present ni el futur. Almenys en el futbol. «El crèdit cal tornar a guanyar-se'l cada dia. Haver-ne tingut no ens assegura res en el futur», va afirmar. El tècnic blaugrana, a més a més, coneix l'exigència de l'afició blaugrana, que malgrat els sis títols, encara en vol més. Per Guardiola els equips guanyadors tenen menys marge d'error que els perdedors. «L'equip que no ha guanyat res té més permís per fallar. Sabem que a nosaltres no ens donaran ni un dia de marge en aquest sentit. Tot ens ho hem de tornar a guanyar», va explicar el tècnic, que, això sí, va recalcar que ni ell ni l'equip havien reclamat més «crèdit» als aficionats.

Malgrat que des d'alguns sectors molt pessimistes i que s'aferren a dos mals resultats per insistir que l'equip no està del tot fi, Guardiola manté que els símptomes que li transmeten els seus jugadors en la feina diària són molt positius i que, per tant, no cal dramatitzar. «Si jo veiés que ens hem tornat ganduls o mandrosos, em preocuparia, però no és el cas. És una sort treballar amb aquests jugadors.» També va rebutjar el qualificatiu de millor entrenador del món de l'any 2009 i va assegurar que, com la resta de tècnics, està subjecte als resultats. «Si guanyes, tens la raó. Si perds, t'equivoques.» Tornant a la polèmica sobre l'estat real de l'equip, va argumentar que les crítiques que estan rebent són «exagerades» però a proporció dels elogis que també han rebut en les victòries. «Alguns han estat desmesurats», afirmava el tècnic blaugrana.

Parlant del partit contra el Tenerife, Guardiola va assegurar que han anat a l'illa «a treballar» malgrat l'ambient festiu amb què volen rebre el Barça, i va advertir de la perillositat del conjunt canari: «Ha guanyat gairebé tots els seus punts al seu estadi. Té jugadors com Nino, que es mou d'escàndol, Alfaro o Mikel Alonso. A casa seva fan patxoca.» El tècnic blaugrana va decidir viatjar un dia abans perquè el vol és llarg i pesat i l'equip es trobarà un canvi radical de temperatura respecte a Barcelona i considera que tots aquests factors fan que «costi arrencar» en el partit i no vol que això succeeixi.

Pep: «Txigrinski està preparat mentalment»

Pep Guardiola està convençut que Txigrinski sabrà sobreposar-se a les crítiques rebudes per una part molt petita de l'afició del Barça. «És un jugador molt fort i molt ben preparat. És intel·ligent i sap molt bé com afrontar les situacions que no són tan agradables. El protegirem al màxim perquè vagi agafant el ritme de l'equip i no tingueu cap dubte que ho aconseguirà.» El tècnic va assegurar que ell era «el màxim responsable» del fitxatge i el rendiment del jugador ucraïnès així com de la resta de decisions esportives. «Els casos de Pedro i Busquets no són mèrit meu, és seu, però sí en sóc responsable.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.