Josep Lluís Oltra

Entrenador del Tenerife

«De Pep Guardiola, m'agrada tot»

IBRAHIMOVIC
«Si miro el partit per la televisió, que jugui. Però si soc l'adversari, millor que no...»
MESSI
«Com es para Messi? És una bona pregunta.
Si té el dia no hi pots fer res»

—Aquest és el segon cop que es veurà les cares amb el Barça. Ha plogut molt des d'aquell Llevant-Barça...

—«Sí, va ser el dia que el Barça va guanyar la lliga al camp del Llevant. Va ser un partit diferent, perquè amb l'empat ells ja en feien prou i nosaltres creiem que aquell punt era d'or. Estàvem lluitant per no baixar, però al final ens va tocar rebre i no ens vam poder salvar.»

—Era el Barça de Rijkaard, amb un Eto'o pletòric i un Ronaldinho brillant. Ara li toca veure's amb el Barça de Guardiola. Aquest encara sembla millor, oi?

—«Sí, i mira que sembla difícil, perquè aquell Barça ja era fantàstic. Guardiola, però, ha construït un equip fantàstic, increïble, en què els que disfrutem amb això del futbol ens ho passem realment bé, perquè el futbol està per sobre dels noms. És una delícia veure aquest Barça, Guardiola ja és un mestre que molts admirem, un home que ha demostrat que estimant aquesta feina, amb passió, es poden aconseguir grans coses. Ha treballat sobre el model de futbol que sempre he vist al Barça, el de Cruyff, i l'ha millorat.»

—Gairebé són de la mateixa generació...

—«Ell fins i tot és més jove! Cal acceptar-ho. D'ell m'agrada tot, com treballa, com parla, com encara els problemes.»

—El Vila-real va demostrar la ruta que cal seguir per crear problemes al Barça?

—«Sí, va fer-ho bé, però també és més fàcil fer-ho si tens un mig del camp amb homes com ara Senna, Cazorla i Cani... Jo he treballat pensant fer-nos forts a casa, aprofitar el suport de l'afició, que ens ajuda molt, i no ser porucs. Intentar atacar, pressionar fort, prendre la pilota. Cal pensar que en el fons només són tres punts, no passa res si es perd. Si ens golegen, que sigui perquè hem vist el Barça dels millors dies. Però tocarà ser valents, els porucs no acostumen a guanyar els partits. Tenim un estil i no podem canviar-lo ara.»

—A Tenerife serà especial veure en acció Pedro...

—«Sí, aquí s'ha parlat molt dels gols de Pedro. Guardiola va confiar en ells i molts pensaven que estava boig, i ha demostrat que sap veure el talent més bé que cap altre. Pedro, a més de ser bon jugador, sembla que té la virtut de no rendir-se mai, de treballar incansablement.»

—Com es para Messi?

—«Doncs és una bona pregunta, la veritat... Si té el dia, no pots fer res. Ara, és un error patir per un jugador i oblidar la resta de l'equip. La força del Barça és el joc de conjunt, i qualsevol jugador ens pot deixar en evidència. Del Barça, em preocupa tot, la veritat.»

—Fa dos dies va dir que la baixa d'Ibrahimovic no li sap greu...

—«Cal ser sincers, no? És un gran davanter, ha demostrat amb gols que no era una bogeria canviar-lo per Eto'o. Si he de mirar un partit per la televisió, vull que juguin els millors. Però si soc l'adversari, per què ens hem d'enganyar...»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.