L'onzè debutant

Amb Marc Bartra són ja onze els jugadors del planter que s'han estrenat en el primer equip amb Guardiola

Una de les poques coses positives del partit del Vicente Calderón va ser el debut de Marc Bartra en el primer equip. El defensa de Sant Jaume dels Domenys, que acaba de fer 19 anys, va jugar l'última mitja hora del partit, en substituir Jeffren. Bartra, un jugador en qui Pep Guardiola confia molt amb vista al futur, s'entreveia que seria titular contra l'Atlético de Madrid per cobrir la baixa de Dani Alves, però Guardiola va apostar finalment per Jeffren. Quan el canari patia per aguantar les embranzides de Simão i estava a punt de veure la segona targeta groga, Bartra va entrar en acció i va demostrar les seves qualitats. Habitual central marcador en el filial, la seva polivalència i la seva velocitat fan que destaqui també al lateral dret. En els minuts que va estar sobre el terreny de joc no es va arronsar davant de Simão, a qui va guanyar gairebé tots els duels. La seva actuació en tasques defensives la va completar recuperant cinc pilotes i rebutjant-ne cinc. A més, Bartra es va mostrar descarat quan va tenir la pilota als peus. Va pujar per la banda com li demanava Guardiola i es va mostrar molt segur en la passada en un partit en què precisament aquesta habitual virtut del Barça va ser un dèficit en el rendiment de l'equip, i homes com ara Sergio Busquets, Xavi, Messi i Iniesta van fallar moltíssimes passades. Bartra va intentar la passada en onze ocasions i en nou va estar encertat, entre les quals van destacar un parell de passades llargues, de banda a banda del camp, que van trobar el company.

L'onzè.

Marc Bartra s'ha convertit en l'onzè jugador procedent del filial que treu el cap en el primer equip des que Guardiola el dirigeix. De tots ells, destaca Sergio Busquets, ja consolidat. Camí que ha seguit també Pedro, tot i que va ser Frank Rijkaard qui va donar al canari els seus primers minuts. De la resta de debutants, sis formen part encara del filial de Luis Enrique (Thiago, Jonathan Soriano, Jonathan dos Santos, Gai Assulin, Fontàs i Muniesa). Hi ha tres jugadors que van debutar la temporada passada que van marxar l'estiu passat, dos a equips de primera divisió (Botía, a l'Sporting i Xavi Torres, al Màlaga) i l'altre a un de segona (Abraham, al Cadis).


El defensa és un dels homes del planter en qui més confia el tècnic de Santpedor de cara al futur



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.