Barça

Un lustre i anar sumant

Avui es compleixen cinc anys del debut de Pedro amb el Barça a primera divisió; des d'aquell dia contra el Múrcia, ha madurat com a futbolista i ho ha guanyat tot

Després de descansar dijous contra el Còrdova en la copa, el compromís de lliga de demà al Camp Nou contra el Màlaga significarà el partit oficial número 166 de Pedro Rodríguez amb el Barça. Lluny queda ja aquell 12 de gener del 2008, en què el canari s'estrenava a primera divisió amb la samarreta blaugrana. Era un Barça-Múrcia (4-0) i Pedro, aleshores conegut com a Pedrito, va jugar tan sols dos minuts –va entrar en el minut 88 de partit en el lloc d'Eto'o i amb tot absolutament ja resolt–. Dos minuts, i un somni fet realitat. Lluny queda aquell debut i també aquella trucada de Pep Guardiola, només un dia abans del partit, per informar-lo que entrava en la convocatòria del primer equip per jugar contra el Múrcia. El de Santpedor, aleshores tècnic del Barça B, va recomanar a Frank Rijkaard que inclogués el tinerfeny a la llista, i l'holandès li va fer cas. Les baixes per lesió de Ronaldinho, Deco, Messi, Edmílson, Oleguer i Jorquera, més l'absència de Touré Yaya, que estava disputant la copa d'Àfrica, i el fet que Santi Ezquerro caigués de la llista a última hora, obligaven Rijkaard a recórrer al filial per completar la convocatòria, i l'escollit va ser Pedrito. El canari, aleshores amb només 20 anys, havia emigrat a Barcelona feia quatre anys i aquell dia contra el Múrcia veia complert el desig de qualsevol futbolista del planter. El salt, enorme. En només sis dies va passar de jugar a tercera divisió contra el Premià al Miniestadi (4-3) a jugar a primera davant l'afició del Camp Nou.

“El dia del debut va ser un gran moment en la meva carrera. Jugar amb el Barça, al primer equip, a primera divisió... I el fet d'haver compartit vestidor amb jugadors com ara Henry, Eto'o, Ibrahimovic, Messi, Iniesta i molts d'altres durant tots aquests anys... El temps passa molt ràpid”, comentava Pedro dimarts en roda de premsa. El temps, efectivament, passa de pressa i avui es compleix un lustre d'aquell debut. Des de llavors, gols a dojo, i alguns dels quals, molt importants. La seva primera víctima va ser l'Almeria (1-0), en la sisena jornada de lliga de la temporada 2009/10, la segona de Pep Guardiola, el seu gran valedor, al capdavant del primer equip. Després d'una temporada d'adaptació en què només va jugar sis partits de lliga i no va fer cap gol, Pedro va fer eclosió com a futbolista el curs 2009/10, en què va jugar 34 partits de lliga i va fer dotze gols. Aquell any el canari va marcar vint-i-tres gols en total, i va fer dianes en totes les competicions: lliga, copa, Champions, supercopa d'Espanya, supercopa d'Europa i mundial de clubs. Excels.

Des de llavors, la projecció de Pedro ha estat enorme. Els números del canari parlen per si sols: en cinc anys ha guanyat 14 títols amb el Barça i un mundial i una Eurocopa amb la selecció. Amb el club blaugrana ha jugat 165 partits oficials i ha fet 63 gols, els dos últims, diumenge passat contra l'Espanyol en el derbi (4-0).

Pedro, amb una clàusula de rescissió de 150 milions d'euros, té contracte fins al 2016 i molts anys encara per seguir fent història.

AVALAT PER PEP

Rijkaard tenia moltes baixes i Guardiola li va aconsellar que convoqués el canari

EL DIA DEL DEBUT

Pedro va debutar contra el Múrcia el curs 2007/08, entrant per Eto'o en el minut 88


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.