Barça

‘Willkommen', Guardiola

Pep Guardiola tria el Bayern de Munic, al qual entrenarà durant les tres properes temporades

El club bavarès va anunciar oficialment ahir a la tarda el fitxatge en el seu lloc web

Doncs resulta que és el Bayern, el mític Bayern de Munic, el gegant d'Alemanya, amb les seves quatre copes d'Europa i les seves llegendes, l'equip en què Pep Guardiola ha decidit reprendre la seva carrera com a entrenador a partir de la temporada que ve. Ni el Manchester City, ni el United, ni el Chelsea, ni el Milan, ni el PSG. Ni la Premier, ni el calcio, ni le championnat: la Bundesliga. Pep, al Bayern. Punt final a les especulacions que van aparèixer quan, en la gala de la Pilota d'Or del 7 de gener celebrada a Zuric, va anunciar que tornaria a entrenar la temporada que ve.

“No trobo res a faltar, però sóc jove, tinc 41 anys, i tornaré a entrenar”, va dir aquell dia, davant la premsa de tot el món. Guardiola, que també va deixar clar que no seria el proper seleccionador del Brasil –“sempre he pensat que una selecció l'ha de dirigir una persona del país”–, no va voler donar pistes d'on aniria i per això, quan li van preguntar si el Bayern seria el seu proper destí, va parlar del respecte que li mereix la figura del seu actual entrenador: Jupp Heynckes.

Anunci oficial

El cas és que, a primera hora de la tarda d'ahir, l'entitat bavaresa anunciava oficialment, a través del seu lloc web, la notícia amb el comunicat següent: “El Bayern de Munic ha decidit contractar com a successor de Jupp Heynckes un dels entrenadors més prolífics i reeixits del futbol mundial: Pep Guardiola, de 41 anys. L'exentrenador del FC Barcelona i el Bayern de Munic han acordat unir-se a partir de la temporada vinent per un període de tres anys, fins al mes de juny del 2016.”

Guardiola, doncs, canviarà el costum de renovar any a any que tenia quan entrenava el Barça i signarà un contracte per a les tres properes temporades. El de Santpedor no deixarà Nova York per començar a treballar fins a l'estiu que ve, després que l'actual tècnic del Bayern, el veterà Jupp Heynckes, de 67 anys, posi fi a la seva carrera a les banquetes.

Veus autoritzades

Per avui està anunciada una roda de premsa del capità del l'equip de l'Allianz Arena, Philipp Lahm, i del porter Manuel Neuer. De ben segur hauran de respondre a un allau de preguntes sobre el seu entrenador a partir de la temporada que ve. D'altra banda, a Munic, les veus més autoritzades del Bayern van fer ploure missatges de satisfacció pel fitxatge de Guardiola durant tota la tarda d'ahir. “Donarà esplendor, no només al club, sinó a tot el futbol alemany i a la Bundesliga”, va dir el president del club, Karl-Heinz Rummenigge. “És un dels entrenadors de més èxit del món”, va comentar també qui va ser un dels millors davanters dels anys vuitanta. Un altre exfutbolista de llegenda dels bavaresos, Uli Hoeness, president del consell de vigilància, va explicar que “com a relleu adequat per a Jupp Heynckes només entrava en consideració algú del nivell de Pep Guardiola”. Finalment, Frank Beckenbauer, president d'honor del Bayern, va ser prou eloqüent en manifestar: “No puc dir res més que que em trec
el barret.” Després, va afegir: “Matthias Sammer i Guardiola, no puc imaginar un tàndem millor.” Queda clar que l'esperen amb els braços oberts.

KARL-HEINZ RUMMENIGGE

“Donarà esplendor no només al club, sinó a tot el futbol alemany i a la Bundesliga”
És bo que el Bayern hagi vingut a buscar a aquest petit país, Catalunya, el seu referent
Andoni Zubizarreta
director esportiu del barça
Me n'alegro pel Pep, perquè això vol dir que està recuperat i amb ganes. És molt bo per al futbol que el millor hi sigui
Va a un dels grans d'Europa. Crec que el fitxen amb el repte d'aconseguir la Champions
Carles Rexach
assessor de la junta del barça
Era d'esperar que el Pep aniria a un club gran. Salvant les diferències, és semblant al Barça
Javier Mascherano
defensa del barça
Si Guardiola ha decidit això és que en tenia ganes. Si ell és feliç, nosaltres també
José Manuel Pinto
porter del barça
El Bayern és un dels clubs més importants del món. Desitjo molta sort a Pep Guardiola
Manuel Pellegrini
entrenador del màlaga
Canvia el costum que tenia amb el Barça de renovar el seu contracte any a any

ULI HOENESS

“Per rellevar Jupp Heynckes només podíem considerar algú del nivell de Guardiola”

FRANK BECKENBAUER

“Em trec el barret. Sammer i Guardiola, no hi ha un tàndem millor”

TITO VILANOVA

“Me n'alegro molt. Si ha triat el Bayern és perquè el fa content”

“Guanyen perquè són el Bayern”

Abans del penúltim partit oficial que el FC Barcelona va jugar contra el Bayern de Munic, el mes d'abril
del 2009, Pep Guardiola
va fer evident el seu respecte cap al club bavarès. Era la primera temporada del de Santpedor a la banqueta del Camp Nou i es jugava l'anada dels quarts de final de la Champions. En la roda de premsa prèvia, Pep es va desfer en elogis cap als alemanys. “Guanyen molts partits només pel fet de ser el Bayern
de Munic. És un equip històric i la seva samarreta té pes”, va dir. El Barça va guanyar per un clar 4-0, i Guardiola va ser expulsat després de protestar un penal no assenyalat a Messi. El partit de tornada, a l'Allianz Arena, amb Guardiola a la graderia, va acabar amb empat a un gol.

Pep va firmar abans de Nadal i a Nova York

Una decisió meditada. Guardiola està molt il·lusionat per haver escollit el Bayern de Munic d'entre la multitud d'ofertes que havia rebut, algunes més atractives econòmicament
Sergi de Juan

Els rumors sobre quin seria el destí de Pep Guardiola ja van aparèixer poc després que anunciés al final de la temporada passada que no continuaria a la banqueta del FC Barcelona perquè necessitava “omplir-se” després d'uns anys de molt desgast. El tècnic de Santpedor va decidir passar un any sabàtic a Nova York, una ciutat que li permetia perfeccionar el seu anglès i allunyar-se el suficient de l'enrenou que s'hauria originat si s'hagués quedat a Barcelona o s'hagués traslladat a una ciutat més futbolera com Londres. Malgrat tot, les informacions sobre el seu futur no han deixat mai de sortir en els mitjans d'arreu.

En aquests últims mesos, Pep Guardiola va mantenir un silenci prudent sobre les seves intencions, malgrat que havia insinuat que més d'hora que tard tornaria a entrenar. Va ser en la gala de la FIFA a Zuric quan va confirmar que la temporada 2013/14 dirigiria un equip. Aquell dia, però, ja sabia que el seu destí era el Bayern de Munic, però no ho podia revelar per temes de confidencialitat. Aquest va ser un desig exprés dels alemanys. “El contracte es va firmar a Nova York abans del Nadal. S'ha anunciat avui perquè així ho han decidir ells”, va assegurar a aquest diari el seu agent, Josep Maria Orobitg, sorprès encara per la multitud de rumors que han sorgit en els últims dies al voltant del seu representat.

La proposta econòmica del club bavarès no era la més atractiva, però el de Santpedor ha prioritzat altres aspectes més enllà dels diners i està tremendament feliç amb aquest proper repte. “Pep està molt content. S'ho ha pensat molt i ha escollit ell personalment perquè tenia un ventall enorme d'opcions”, explicava Orobitg per a El 9. De la lliga italiana va confirmar que el Milan i el Roma van ser dos dels clubs que van intentar el seu fitxatge, també el PSG francès i gairebé tots els importants de la lliga anglesa. Qui s'endú la grossa, però, és el Bayern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.