Barça

Xavi continuarà fent història al club de la seva vida

El migcampista català va signar ahir el seu nou contracte amb el Barça que el vincula al club fins al 30 de juny del 2016

El de Terrassa és el jugador que més partits oficials ha jugat amb la samarreta blaugrana

Xavi Hernández, el futbolista que més partits ha disputat amb la samarreta del Barça i que més títols ha guanyat, va signar ahir el seu nou contracte amb el club de la seva vida, que el converteix en blaugrana fins al 30 de juny del 2016, quan tindrà 36 anys.

Xavi, que va fer 33 anys divendres, va signar la seva renovació, ja anunciada abans de les vacances nadalenques, a les quatre de la tarda acompanyat del president, Sandro Rosell; el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, i el director esportiu, Andoni Zubizarreta. Després de la trobada, el migcampista de Terrassa va mostrar la seva satisfacció. “És un dia especial, ja que són més anys a can Barça, que és on vull estar. La primera decisió sempre ha estat quedar-me aquí. El club ha fet un esforç i ho agraeixo. Intentaré donar el rendiment dels últims anys”, va explicar en declaracions als mitjans oficials del club. També va deixar clar que no sap si es retirarà del futbol quan acabi aquest contracte. De fet, ja va dir la setmana passada en roda de premsa que serà llavors quan valorarà el seu estat, tot i que, com a Carles Puyol, li agradaria continuar més anys jugant en l'elit i, evidentment, al FC Barcelona.

Amb onze anys

Xavi va ingressar al Barcelona el mes de juliol del 1991, quan només tenia onze anys i acabarà aquest nou contracte amb 36. De moment, ha disputat 659 partits oficials amb la samarreta blaugrana des que va debutar la temporada 1998/99 amb Louis van Gaal a la banqueta i ha guanyat vint títols: sis lligues, tres Champions, dues copes, dues supercopes d'Europa i cinc d'Espanya i dos mundials de clubs.

El clàssic

Demà jugarà un altre clàssic al Santiago Bernabéu que el pot acostar a un nou títol, el de copa. El de Terrassa explicava que sortiran per la victòria tot i saber que hi ha un partit de tornada al Camp Nou: “En tenim ganes i il·lusió. Volem arribar a aquesta final i, a més, tenim la motivació extra que juguem contra el Real Madrid. Intentarem demostrar la nostra vàlua, joc, filosofia. Anirem a guanyar el partit i a fer tants gols com sigui possible per sentenciar a casa en la tornada.”

Xavi va ampliar ahir un contracte que finalitzava el 30 de juny del 2014 i que tenia una clàusula per la qual es podia ampliar fins al 2016 depenent dels partits que jugués la temporada anterior. El que s'ha fet en el nou acord és esborrar aquesta clàusula, a banda d'una millora econòmica.

Després que hagin signat ja els capitans Carles Puyol i Xavi Hernández, falta la signatura en el nou contracte de Leo Messi que, com es va anunciar també abans de les festes de Nadal, s'allargarà fins al 30 de juny del 2018. Aquest acte es farà la setmana vinent, segons va explicar ahir Rosell durant l'acte de presentació d'un llibre sobre el club. El president del Barça també va deixar la porta oberta a la renovació de Víctor Valdés si el porter res repensa l'anunci de no renovar.

És un dia especial, ja que són més anys a can Barça, que és on vull estar. La primera decisió sempre ha estat quedar-me aquí
Hi ha molta gent capacitada per jugar en la meva posició i s'ha demostrat. El Barça continuarà rendint quan jo ja no hi sigui
Volem ser a la final de la copa. Anirem al Bernabéu a guanyar i a fer tants gols com sigui possible per sentenciar a casa en la tornada
El club ha fet un esforç i ho agraeixo. Intentaré donar el rendiment dels últims anys. Tinc la il·lusió de seguir molts més anys

Busquets: “Un bon resultat seria vèncer al Bernabéu, no empatar”

L'endemà de la golejada al Camp Nou contra l'Osasuna (5-1), Sergio Busquets va comparèixer a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper per atendre els mitjans de comunicació i repassar tota l'actualitat blaugrana. Pel futbolista de Badia del Vallès, l'eliminatòria contra el Real Madrid està del tot oberta, tot i les nombroses baixes que té Mourinho per afrontar l'anada i la diferència abismal que hi ha entre els dos equips en la classificació de la lliga –ara mateix la diferència és de 15 punts–: “Nosaltres arribem molt bé al partit, però mai se sap quan és el millor moment per afrontar un clàssic. Són competicions diferents i és igual si algun equip té baixes. Aquests partits són sempre igualats, i nosaltres només ens hem de centrar en el nostre joc i oblidar-nos de la resta.” Tot i que entre l'afició blaugrana hi ha el convenciment que aquesta eliminatòria de copa pot suposar l'oportunitat de donar una estocada gairebé definitiva al Real Madrid –només li quedaria la Champions–, de portes enfora el vestidor mostra respecte envers el conjunt blanc, i ahir Sergio Busquets va recórrer a la diplomàcia: “No crec que enfonsem el Madrid per un resultat.” Pel migcampista blaugrana, l'eliminatòria no es decidirà demà al Bernabéu. Busquets creu que la semifinal es resoldrà al Camp Nou el 27 de febrer; però, malgrat tot, es va mostrar ambiciós amb vista al primer capítol a territori madridista: “Per nosaltres, un bon resultat seria guanyar al Bernabéu, no empatar”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.