Ibrahimovic, com a casa

El suec va connectar amb els companys i va generar molt perill

Actiu i il·lusionant, va jugar 70 minuts i se'l va veure pressionar

Es tractava del primer partit oficial d'Ibrahimovic, i el suec va generar molt bones sensacions. Primer, per l'estreta connexió que va tenir amb els companys, especialment amb Messi. Tots dos han de ser els líders del Barça del futur –i del present–, i ahir ja van començar a afilar l'aliança. Força actiu en el joc de combinació i ben orientat en els moviments sense pilota, a Ibra fins i tot se'l va veure pressionar; no amb la intensitat d'Eto'o, un jugador amb més fons físic, però sí amb molta voluntat. Fins llavors, només havia jugat uns pocs minuts en el Gamper, però Guardiola ja li'n va donar 70 en competició oficial, fet que demostra que, un cop recuperat de la lesió al canell –encara va portar una protecció–, l'estat de forma del davanter és prou acceptable. I, el que és més important, va crear perill tant amb els peus com en les pilotes aèries. Havien passat poc més de quatre minuts quan va rebre una centrada d'Alves i va rematar de cap una pilota que Gorka va desviar amb el guant. Però l'acció més espectacular la va protagonitzar en el minut 38, quan va recollir una passada llarga de Messi, la va controlar perfectament amb el pit, i va engaltar de manera acrobàtica una rematada que Gorka va aturar en l'últim moment.

No hi ha cap dubte que Ibra és un 9 pur, però en el seu primer partit oficial també va deixar clar que la seva presència en la punta d'atac ofereix diverses alternatives ofensives a l'equip, no només rematada i oportunisme. Amb una falta llunyana llançada amb moltíssima potència en el temps afegit del primer temps, va reivindicar el seu protagonisme en les jugades a pilota aturada. També es va oferir contínuament per baixar pilotes llargues jugant d'esquena a porteria. I va tenir temps per insinuar que no només sap mirar a porteria sinó que també pot fer-ho en direcció als companys. En la jugada de l'1-0, va ser ell qui va cedir la pilota a Messi perquè s'aproximés a l'àrea petita i impulsés la jugada que acabaria amb Gorka superat i assegut a terra. I només sis minuts després va tornar a passar una pilota que hauria pogut rematar perfectament a gol. Tot sol davant el porter però sense angle, va creuar la pilota per a Messi, que no va estar prou ràpid i va veure com un defensa refusava la passada. En el minut 70, Guardiola va substituir el suec per fer entrar Bojan.