Pep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola:«S'ha recuperat el control de l'any passat»

«És d'aquells que si està tristot, juga més trist. I si riu, llavors fa aquestes coses»
«Hem aconseguir fet moltes superioritats per dins, generant molt de joc»

Pep Guardiola, ahir sí, estava absolutament satisfet. A diferència de després del partit contra l'Atlético, estava content per tot el que havia vist sobre la gespa d'El Sardinero. El tècnic de Santpedor ho va explicar: «Hem estat molt millor que el dia de l'Atlético de Madrid. Amb una possessió molt alta, xutant molt. El dia de l'Atlético la possessió era 53 a 47%, i ells van xutar més que nosaltres. En canvi, avui [per ahir] hem recuperat el control de l'any passat, la sensació de saber que tenim el control del matx. I jugant de manera molt simple, amb un joc molt senzill. Ens havíem dit que passéssim la pilota al jugador que veiéssim. Hem aconseguir fer moltes superioritats per dins, generant molt de joc. L'altre dia no ho vam tenir, això, i vam guanyar corrent molt, que costa més.»

Guardiola, quan va ser interrogat sobre els noms propis, va parlar d'Ibrahimovic, que té «un petit esquinç de grau 1 o 2, que valoraran els doctors els propers dies», i de qui va dir: «Cada cop va millor, entrant més en joc, integrant-se. I si algun dia les coses van malament, aquí serem per donar-li una mà.» De Lionel Messi va afirmar: «Ell es fixa el seu sostre futbolístic. Jo el veig molt content, satisfet. És d'aquells jugadors que si està tristot, juga més trist. I si riu, fa aquestes coses.» A Guardiola, per cert, li van preguntar sobre les declaracions que l'argentí havia fet al seu país sobre la selecció argentina, i va afirmar: «Les desconec, i desconec el que es diu a l'Argentina. Ara, jugant es veu com està, cada cop millor. Amb continuïtat, ja des de l'any passat jugant a un nivell altíssim, amb gran motivació, compromís. A l'Argentina no haurien de dubtar d'ell, perquè ell vol anar amb el seu país; ja es va veure l'any passat amb els Jocs Olímpics i aquest any. Ell estima la seva selecció. Contra el Perú estarà bé, segur.» És a dir, que amb Messi, tot és satisfacció, quan juga de blaugrana.

Un dels altres noms va ser Márquez, de qui va dir: «Després de tres mesos parat, l'altre dia va jugar 13 minuts, i avui 30. Amb una temporada tan llarga és bo tenir jugadors.» Del central del Racing Henrique, propietat del Barça, va afirmar: «He parlat amb els col·laboradors de Mandiá, i m'han dit que estan molt contents amb ell. És un home contundent, atent al marcatge. Estic content que li vagin bé les coses, i aquí el podem seguir més que a Alemanya. Però avui no era fàcil per a ell.»

I finalment, sobre el migcampista Sergio Busquets va dir: «És un jugador molt valuós. Sap quan s'ha de col·locar entre centrals i quan no. La seva primera transició atac-defensa és clau per al nostre joc.»


LIONEL MESSI


ESTIL DE JOC



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La dura realitat

 

Les dinàmiques marquen l’inici

La Seu d’Urgell / Girona
 
 

Quina muntanya

Girona
 
Ike Iroegbu
base del bàsquet girona

“He crescut en una cultura on s’espera l’excel·lència”

Girona
 

Fonaments sense pilars

Girona
 

El patinatge català decideix el seu futur

BARCELONA
 

Un bri d’aire fresc

Girona