Jonathan Soriano i les voltes que fa la vida

El 28 de gener, Soriano va lluir al Camp Nou el braçal de capità de l'Espanyol i va estar a punt de marcar

La vida fa tantes voltes que a vegades et pot deixar en situacions tan estranyes que ni t'hauries imaginat. Això és el que li devia passar pel cap a Jonathan Soriano quan ahir es va veure en la llista de convocats de Pep Guardiola per viatjar cap a Lleó per debutar en la copa del Rei. Ell, l'eterna promesa de l'Espanyol, el rival ciutadà del Barça, té al davant l'oportunitat de debutar amb el primer equip blaugrana per ajudar a defensar el títol aconseguit la temporada passada. I per si això no fos prou curiós, es dóna la circumstància que l'últim partit de copa que va disputar Soriano va ser contra el Barça al Camp Nou i lluint el braçal de capità del conjunt de Pochettino. Aquella freda nit del 28 de gener, el davanter del Pont de Vilomara hauria pogut canviar el signe del partit si no hagués desaprofitat una ocasió claríssima de gol en quedar-se sol davant Pinto.

Va ser el seu últim partit amb el conjunt blanc-i-blau, perquè després d'aquella eliminatòria va acabar marxant cedit a l'Albacete, equip amb què va jugar deu partits i va fer un gol. Ara torna a la competició amb la possibilitat de jugar amb el primer equip del Barça. Pep Guardiola se l'endú perquè està convençut que ho pot fer bé. «Ha jugat a primera divisió i ho està fent bé amb el filial. Té qualitat. Necessitava atacants i l'he agafat a ell i a Gai. Si ens ajuda, benvingut sigui», va comentar el tècnic. Els seus números amb el Barça Atlètic de Luis Enrique són força bons i fan pensar en un rellançament de la seva carrera. Ha fet quatre gols en la lliga en 640 minuts disputats i també ha fet assistències.

El seu fitxatge pel filial blaugrana va sorprendre tothom perquè es tractava d'un futbolista format a l'Espanyol des de ben jovenet, que molts assenyalaven com el substitut de Raúl Tamudo. Però Jonathan Soriano mai va acabar de tenir la confiança dels tècnics, ni ell tampoc va saber aprofitar del tot les poques oportunitats que li van donar i va haver d'emigrar primer a Almeria, on va fer set gols en els disset partits que va disputar i després al Poli Ejido.

Ara, amb 24 anys, si avui a la nit té la possibilitat de jugar uns minuts amb el primer equip del Barça i ho fa bé potser les portes dels equips de primera divisió se li tornaran a obrir de bat a bat. Qualitat i joventut en té de sobres.


Era l'eterna promesa de l'Espanyol i ara lidera l'atac del Barça Atlètic de

Luis Enrique


«Ha jugat a primera i ho està fent bé en el filial. Té qualitat. Espero que ens ajudi», va dir Pep



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La dura realitat

 

Les dinàmiques marquen l’inici

La Seu d’Urgell / Girona
 
 

Quina muntanya

Girona
 
Ike Iroegbu
base del bàsquet girona

“He crescut en una cultura on s’espera l’excel·lència”

Girona
 

Fonaments sense pilars

Girona
 

El patinatge català decideix el seu futur

BARCELONA
 

Un bri d’aire fresc

Girona