El Barça inicia a Lleó la defensa del títol amb la convicció de tornar a arribar fins al final

Guardiola s'endú sis homes del filial, però d'entrada només jugaran Benítez i Jonathan dos Santos

El Cultural, amb problemes en la lliga, viu el partit més il·lusionador de les últimes dècades
El tècnic dosificarà les forces, però exigeix als seus
que reflecteixin la seva superioritat

Cinc mesos i mig després de coronar-se a Mestalla, el rei de copes inicia la defensa del títol. I ho fa amb el convenciment (no ho confoneu amb l'obligació d'altres rivals) que tornarà a arribar lluny. Convicció per filosofia futbolística i convicció perquè són el mateix grup de jugadors que vol tornar a assaborir les bones sensacions d'un torneig immaculat que va ser la gènesi de la temporada més triomfal de la història del club. Fa just un any, els de Guardiola eren a Foietes (el camp del Benidorm) i aquesta nit visiten el Reino de León. I ho fan sabent que l'única fórmula per encarrilar l'eliminatòria és prendre's el partit amb la màxima seriositat contra un rival terriblement inferior en recursos, però amb l'adrenalina al màxim (al cos i també a la graderia) que els farà córrer fins a l'extenuació. Guardiola dosificarà les forces, però ha deixat clar que en el seu manual d'entrenador no entra la més remota possibilitat de llençar un partit. S'emporta sis jugadors del filial, però en l'alineació titular només n'hi haurà dos. Un per obligació –la baixa d'Alves fa que el central del filial Benítez es reconverteixi en lateral–, i l'altre serà el prometedor Jonathan dos Santos, destacat en la pretemporada i un dels joves del planter amb més futur i també amb més present. La d'avui també serà una prova per a Jeffren, per a Pinto, per a Márquez i per a Txigrinski. I també per a Bojan. Els dos primers volen deixar clar que són homes importants en partits menys transcendentals. Els tres últims necessiten minuts un cop superades les seves lesions.

Una ciutat entregada.

I en contra, a més del Cultural –un històric de la segona B en ple procés concursal fruit dels deutes– una ciutat sencera que fa dies que viu una catarsi col·lectiva per la visita blaugrana. Un estadi (amb capacitat per a 14.000 espectadors) que oferirà el seu primer ple en vuit anys d'història i un partit que deixarà 600.000 euros a la caixa i sufragarà part de la seva ofegada economia. El conjunt d'Uribe, un rodamons de les banquetes de segona A i també segona B, és dissetè en la seva lliga. Només han guanyat un partit i depenen en excés d'un Jito –nou gols en la lliga i quatre en la copa– que va créixer al costat de Xavi en el futbol de base blaugrana. Chema (una dècada al Valladolid) i Chus Bravo (l'exjugador de l'Sporting no estarà avui per una lesió en un genoll) són les altres referències d'un equip que està fent de la copa, un bàlsam en una temporada més que discreta. Per jugar contra el Barça aquesta nit han hagut de superar dos partits agònics contra el Lemoa i l'Ontinyent –decidits en la loteria dels penals– i contra l'Estepona, amb certa facilitat (4-0). Avui, no tenen res a perdre i ja han deixat clar que on no arribin les cames hi arribarà el cor. El Barça no es vol deixar sorprendre. Guardiola té clar que el partit d'aquest vespre ha de ser el primer d'onze. Els seus jugadors, també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La dura realitat

 

Les dinàmiques marquen l’inici

La Seu d’Urgell / Girona
 
 

Quina muntanya

Girona
 
Ike Iroegbu
base del bàsquet girona

“He crescut en una cultura on s’espera l’excel·lència”

Girona
 

Fonaments sense pilars

Girona
 

El patinatge català decideix el seu futur

BARCELONA
 

Un bri d’aire fresc

Girona