Esports

Mundial de futbol 2022

Qatar reconeix ara la mort d’“entre 400 i 500” treballadors immigrants

Fins ara només admetia una quarantena de víctimes en la construcció dels estadis

Una investigació del diari britànic ‘The Guardian’ eleva la xifra a 6.500

Hassan Al Thawadi, un dels responsables del Mundial de futbol de Qatar, ha reconegut que al voltant de mig miler obrers immigrants han mort durant els preparatius de la Copa del Món. L’emirat només havia assumit fins ara la mort de 40 immigrants en la construcció d’estadis.

En una entrevista amb la cadena britànica TalkTV filmada després que una investigació del diari britànic The Guardian situés els morts en 6.500, Al Thawadi ha elevat a “entre 400 i 500” el total víctimes d’accidents laborals.

“No tinc el número exacte, però una mort és una mort, ja és massa. És clar i simple”, ha sentenciat.

Al Thawadi ha defensat que “cada any la seguretat en aquests llocs [de treball] està millorant”. “Crec que, en general, la necessitat d’una reforma laboral indica que cal fer millores. Això ja ho vam reconèixer abans de presentar la candidatura. Les millors que s’han produït no ha estat per la Copa del Món. Hem hagut de fer-les pels nostres valors”, ha afegit.

Segons ell, les millores en aquest àmbit “no han estat per la Copa del Món” sinó que les han fet empesos “pels nostres valors”. “El Mundial ha servit d’accelerador”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia