3a DIVISIÓ

Un any de moderació obligada

Els clubs de la demarcació també viuen sota l'ombra de la crisi i disposen de menys recursos

Durant l'última temporada ja han hagut de prendre mesures per estalviar despeses

Les entitats esportives, com les persones i les empreses, no viuen alienes al context econòmic que les envolta. D'aquesta manera, en moments com l'actual, la crisi no passa de llarg i els equips de futbol s'han d'ajustar el cinturó, que és el que faran amb vista a la temporada que ve. De fet, els clubs ja preveien un descens dels ingressos en l'inici del curs actual, però no se l'esperaven tan agut. Així, hi ha hagut entitats que han tingut problemes d'impagament i d'altres que s'han vist obligades a rebaixar el sou dels seus futbolistes.

Això sí, en la campanya que s'acaba de tancar tots els equips de la demarcació a tercera han acabat complint els compromisos adquirits amb els seus jugadors, tot i que entitats com ara l'Amposta van haver de rebaixar les fitxes d'acord amb la baixada del pressupost, després que alguns patrocinadors es van fer enrere a l'hora de dotar de recursos econòmics el club. Aquesta, però, no és una situació que visqués únicament el conjunt del Montsià, sinó que es va generalitzar a altres equips catalans. Tot i el complicat moment econòmic, els clubs no haurien de tenir en principi gaires problemes per formar equips competitius, ja que el valor de les fitxes del jugadors baixarà a tot arreu. Almenys així ho pensa el president de la Pobla de Mafumet, Josep Mir: «Tractant-se d'un problema generalitzat que té gairebé tothom, la rebaixa de pressupostos no hauria d'afectar esportivament les entitats.»

Els clubs tarragonins, a més, tenen un factor a favor: tot i els handicaps que han anat sorgint, han pagat els seus jugadors. «A la Rapitenca, per exemple, no hem tingut cap problema d'impagament, i això ens dóna marge, ja que els futbolistes saben que aquí cobraran», explica el president de l'entitat blava, Tomàs José.

Aquest context també provocarà un canvi en la filosofia de fitxatges de la majoria d'equips: menys jugadors de fora, tot i que sempre n'hi haurà algun, i més futbolistes de la terra. Aquesta és la fórmula que el Reus Deportiu va començar a aplicar en l'inici del darrer curs i, amb vista al pròxim, pretén mantenir i potenciar. «Intentarem retenir un 80 per cent dels futbolistes d'aquesta temporada», explica el president, Xavier Llastarri, que continuarà confiant en gent de la demarcació. L'entitat roig-i-negra canviarà la fórmula dels entrenaments perquè els jugadors treballin: «Es deixarà d'entrenar al matí i buscarem una feina en aquell horari als futbolistes que no en tinguin. Després, si pot ser, s'entrenarà a primera hora de la tarda, ja que així s'evitarà que depenguin del futbol com a únic mitjà d'ingressos.»

El no oficial de Calderé.

Tot això s'aplicarà sense Calderé, que ahir va fer oficial, tal com es preveia, que no continuarà a la banqueta del Reus. Santi Castillejo podria ser el seu relleu



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.