MOTOR

Joan Olivé va d'estrena

El pilot de Perafort presenta la moto de la nova categoria Moto 2

Pilotarà una Promoharris de l'equip Jack & Jones

Joan Olivé
«L'objectiu és créixer a poc a poc, evolucionar la moto, adaptar-la a tots els circuits i millorar cada cop que sortim a la pista»
«Evidentment volem que els resultats arribin com més aviat millor, però sabem que la millor manera d'aconseguir-los és anar pas a pas, sense precipitar-nos. Això ho tenim molt clar tant l'equip com jo. Hem de fer les coses bé i sense pressió»

Joan Olivé va ser el protagonista de la presentació de l'equip Jack & Jones by Antonio Banderas, que s'estrenarà en la categoria de Moto 2, de nova creació, i que confia en el pilot de Perafort i la seva llarga experiència per posar a punt el nou prototip. L'altre pilot de l'equip és Kenny Noyes, més jove i inexpert, i el mànager de l'equip és Dani Devahive.

Les Moto 2 s'estrenaran aquest diumenge en la cursa nocturna del GP de Qatar. La nova categoria substitueix la de 250 cc –en la qual ja havia pilotat Olivé–, amb la premissa de la reducció de costos i de fomentar la competitivitat màxima. De moment la fórmula ha tingut èxit perquè hi ha 40 inscrits. El motor és únic, de 600 cc i quatre temps, provinent de les Honda CBR 600 –les del mundial de Supersport– amb uns 140 cavalls per un pes mínim de 135 quilos. Les millors Aprilia de 250 cc (dos temps) oferien 125 cavalls per 100 quilos de pes. Els motors i el mòdul electrònic que els governa s'entregaran precintats. No es poden tocar i seran sortejats i revisats per l'equip tècnic del campionat. Els pneumàtics també són iguals per a tothom (Dunlop). Tot el xassís (forquilla, basculant, dipòsit, carenat, seient...) és lliure i no pot derivar de cap moto de sèrie perquè tingui un aspecte de prototip. Les motos s'aniran evolucionant amb la temporada –els equips van rebre els motors fa just un mes– però, com a referència, en els test col·lectius de Jerez els més ràpids (Claudio Conti i Toni Elias) van quedar-se a un segon de l'última pole de 250 cc, d'Alex Debon. Per tant, es preveu que seran tan ràpides o més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.