Motor

Marc Márquez es proclama campió del món de Moto2

El català, que ha acabat tercer, ha deixat clar que volia ser campió del món però també estar en el podi d'Austràlia

Pol Espargaró, que ja és subcampió de la categoria, ha guanyat la cursa en el circuit de Phillip Island

El català Pol Espargaró (Kalex) s'ha adjudicat una clara i contundent victòria en el Gran Premi d'Austràlia de Moto2 que s'ha disputat en el circuit de Phillip Island, on Marc Márquez (Suter) s'ha proclamat campió del món de la categoria. El de Cervera només necessitava sumar dos punts per assegurar-se matemàticament el títol i per això, tot i que durant un temps ha encapçalat la cursa, ha evitat córrer riscos innecessaris i ha acabat la cursa en tercera posició. És el segon títol mundial per al pilot de Suter, de només 19 anys, que ja va imposar-se a la categoria de 125 l'any 2010.

Després d'aconseguir el títol, Márquez ha reconegut que un dels motius pels quals va decidir quedar-se a Moto2 l'any passat “és perquè volia pujar a MotoGP amb el títol”.

“El somni de qualsevol pilot és poder canviar de categoria amb el títol mundial, és molt bonic, perquè si no ho fas, després tornar enrere mai dóna bons resultats”, ha argumentat Márquez.

El català ha deixat clar que volia ser campió del món però també estar en el podi d'Austràlia. La cursa d'avui, però, l'ha dominat pràcticament de principi a fi Pol Espargaró, que ja és subcampió de la categoria.

Tercer en Phillips Island, Márquez s'ha proclamat matemàticament campió del món, amb prou feines 19 anys i 254 dies, el que el converteix en el pilot més jove a guanyar el títol de Moto2 i el tercer de la història a adjudicar-se el campionat de la categoria intermèdia, després de Dani Pedrosa (19 anys i 18 dies) i Jorge Lorenzo (19 anys i 176 dies).

Amb vuit victòries, set millors classificacions d'entrenaments i tretze podis -superant el seu rècord de 2010-, s'ha convertit en el millor campió de Moto2, amb 299 punts, unes xifres que sumades a les de la temporada anterior el converteixen en el gran dominador de la nova categoria.

Márquez té rècord de victòries (15), de millors classificacions d'entrenament (14) i de podis (24) i en la taula històrica de punts en Moto2, ocupa la segona posició amb 550, per darrere de l'italià Andrea Iannone (564), amb una temporada més.

A més, Márquez, amb 25 victòries en els últims tres anys en el Mundial, ja és el pilot més llorejat abans de complir els 20 anys, amb què ha superat ni més ni menys que Pedrosa (21 triomfs), Valentino Rossi (17) i Lorenzo (15).

Amb aquestes victòries, el de Cervera ja és el cinquè pilot de l'Estat amb més triomfs, per darrere d'Ángel Nieto (90), Pedrosa (44), Lorenzo (44) i Jorge Martínez Aspar (37); i per davant d'històrics com Álex Crivillé (20) i Ricardo Tormo (19).

L'any que ve, Márquez s'estrenarà a MotoGP, cobrint el lloc que deixa Casey Stoner i compartint equip amb Dani Pedrosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La vergonya del futbol
L’EDITORIAL

La vergonya del futbol

 

Punt suat i amb lesions

Vigo
 
 

Càstig al Benito Villamarín

barcelona
 

Molt de gust

Barcelona
 

L’1x1 del Girona

 

El derbi madrileny s'atura 15 minuts pel llançament d'objectes (1-1

barcelona
 

El Veszprém, el rival de ‘semis’

barcelona / el caire