XII RAID LA PINEDA PLATJA

Triomf francès a la Pineda

L'Expenature FR-Julbo va ser el millor en la categoria elit

Es va situar líder en el sector del tresc i ja no va cedir

L'equip francès Expenature FR-Julbo va guanyar ahir la dotzena edició del Raid la Pineda-Platja, la prova d'aquestes característiques més antiga de l'Estat, amb un recorregut de 118 quilòmetres i més de 3.000 metres de desnivell. El conjunt francès va acumular 91, 5 punts i va trigar 17h34 a completar el recorregut. Els organitzadors van obsequiar els campions amb una inscripció gratuïta en el campionat del món de raids d'aventura 2010. Van completar el podi l'Adventurefeeling.com-Bimbache, amb 89 punts i un temps de 18h20. El tercer lloc el va aconseguir el Bimont-Nutrisport, amb 89 punts i un registre de 18h26. En la modalitat d'aventura es va imposar el Turboclimber, amb 85 punts i un temps de 19h12. En aquesta modalitat, els participants van fer el mateix recorregut que els de l'elit, però amb la possibilitat de poder fer relleus amb l'assistent.

El Buff-Thermocool va liderar inicialment la cursa en els sectors de caiac de mar fins a Cambrils i va continuar en la cursa de BTT fins a Alforja. L'equip vencedor es va situar al davant en un sector llarg de tresc entre la Mussara i Mont-ral amb molts revolts i va ser el primer a baixar de la muntanya, amb la qual cosa va obtenir 20 minuts de marge respecte al Buff.

A la nit, els equips van fer un sector dur de BTT de Mont-ral fins al càmping de Prades i després van afrontar una prova d'orientació. La jornada d'ahir va ser força més relaxada, amb una prova que combinava patins en línia, BTT, caiac de mar i run-bike. Es va imposar l'Arista Of Road Team Base canari però el triomf dels francesos ja era irremeiable.