Esports

esport

Mor tirotejat l’atleta Jacques Freitag, campió del món de salt d’alçada

L’atleta, que va aconseguir ser campió del món l’any 2003, tenia 42 anys d’edat

Commoció en el món de l’atletisme mundial. El sud-africà Jacques Freitag, campió del món de salt d’alçada l’any 2003, va ser trobat mort aquest dimarts amb diverses ferides de bala a prop d’un cementiri de Pretòria, a Sud-àfrica, després de quinze dies desaparegut. Segons recull el mitjà Athletics Weekly, l’exatleta, de 42 anys, va ser vist per última vegada el 17 de juny, quan va sortir de la casa de la seva mare acompanyat d’un home pels volts de la una de la matinada. De moment, el cas continua obert i la policia ho investiga com si es tractés d’un assassinat, tot i que a hores d’ara no hi ha cap sospitós arrestat. De totes maneres, Freitag havia travessat moments complicats en els darrers anys. De fet, havia lluitat contra l’addicció a les drogues recreatives vivint en condicions precàries.

Nascut a la ciutat sud-africana de Gauteng, des de la seva infància va estar relacionat amb el món de l’atletisme. Al Mundial de París 2003 va guanyar la medalla d’or en salt d’alçada, amb una marca de 2.35 metres, davant del suec Stefan Holm i del canadenc Mark Boswell. Entre els seus altres èxits més grans, va ser campió mundial sub-20 a Santiago de Xile l’any 2000 i sub-18 a Polònia l’any 1999. A més, també va guanyar la Golden League a Roma l’any 2003 i va obtenir la seva millor marca personal dos anys després, el 2005, la qual continua sent rècord en salt d’alçada: 2,38 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia