Més esport

Classificacions

Cop d'efecte d'Albasini

Volta Ciclista a Catalunya. El suís del Green Edge també resisteix els atacs en l'ascens a Montserrat i és molt a prop de la victòria final

Michael Albasini: suís nascut el 20 de desembre de 1980 a Mendrisio; amant de la música pop i rock, del cafè i del vi; va debutar com a professional el 2003 en les files del Phonak i posteriorment va passar pel Liquigas, l'HTC i aquest any s'ha incorporat al nou projecte australià del Green Edge. Aquesta és la carta de presentació d'un corredor força desconegut dilluns, quan va començar a competir en la seva segona Volta de rebot, ocupant la plaça d'un company que va ser baixa a última hora, i que en sortirà per la porta més gran si aconsegueix mantenir el lideratge en les dues etapes que falten. El mèrit d'Albasini no és tan sols que estigui a punt d'emportar-se una prova per etapes del circuit World Tour, sinó que, a més a més, haurà vestit el mallot de líder des de la conclusió de la primera etapa i fins al final a Barcelona.

Ahir va defensar el primer lloc i no va perdre ni un segon en l'etapa amb inici a Ascó i final a Manresa (207 km) i en la qual es va pujar a Montserrat (alt de primera categoria) situat en els últims 30 quilòmetres. La victòria va ser pel francès Julien Simon (Saur) que va superar a l'esprint final a Manresa a Rigoberto Urán (Sky), que buscava el segon triomf.