Més esport

El ciclisme gironí té el futur ben assegurat

Ciclisme. Pals va ser l'escenari del Campionat de Catalunya Infantil, mentre que en el de categoria cadet els ciclistes de la demarcació van dominar la prova

Els ciclistes de la demarcació gironina van ser els grans dominadors del Campionat de Catalunya de Ciclisme en carretera per categoria cadet, que es va fer a Sant Boi de Llobregat coincidint amb el Memorial Joan Molins, en un circuit de 2,3 quilòmetres. La cursa es va fer amb esprints puntuables i el millor va ser Joel Nicolau, del Sarfa Palafrugell. David Payet (Comdibal), de Torroella de Montgrí, va ser segon i Ariadna Trias (Inverse), de Palafrugell, la millor en categoria femenina. El Sarfa Palafrugell es va apuntar la victòria per equips, i altres representants de la demarcació van fer bons resultats: Guillem Cassú va ser quart; Xavier Ferrer, cinquè; Jordan Càrdenas, sisè; Marc Villaret, vuitè, i Laura Méndez, quarta.

120 a Pals

El Campionat de Catalunya Infantil es va disputar a Pals, en un circuit d'un quilòmetre i va tenir 120 participants i set curses per les diverses categories, des de principiants i prebenjamins, fins a infantils, passant per benjamins i alevins tant en categoria masculina com femenina.

Trayter i Surià a Navata

Un ciclista consolidat com Marc Trayter es va imposar en la segona edició de la Marató de BTT, que es va fer en recorreguts de 100 i 50 quilòmetres per trams de les Salines i l'Albera i amb el pas pel Coll de Bassegoda (1.150 metres sobre el nivell del mar) com a principal dificultat. Núria Surià va guanyar en categoria femenina, mentre que Joaquim Mallorquí i Júlia Blanch van guanyar la prova de 50.

Cinc proves a partir de demà

EL 9

Demà a les set del matí, a Vic, arrencarà la primera Marxa Cicloturista Vic - Platja d'Aro, de 141 quilòmetres de recorregut. La marxa també té una modalitat de BTT, de 107 quilòmetres. I demà passat es disputarà el Campionat de Catalunya de Descens en BTT, a Pau, i a partir de les 10 del matí. També demà passat es farà el Campionat de Catalunya en la modalitat de carretera i per a les categories de veterans. La sortida serà a les 10 del matí des de Fontajau i amb recorreguts de 75 quilòmetres (40 anys) i 60 (50 i 60). Finalment, diumenge al matí es farà la 33a marxa Ruta de les Tres Nacions, de 140 quilòmetres a Puigcerdà.